Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vláda se dostává do kleští

KvidoKvido Přidáno před 2 letysociální
Vláda se dostává do kleštíCeny potravin, nafty, benzínu a energií v České republice (ČR) neustále rostou! Přitom na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku není nárůst cen tak razantní. Podařilo se tam ceny snížit celoplošnými ekonomickými pákami. Politička TOP09 Adamová-Pekarová má radu, lidé se mají postarat sami o sebe!
Současnou cenovou situaci lidé v ČR kritiztují. Ve všem nemají pravdu, protože premiér Fiala (proslavený v EU díkiy postojům k Ukrajině) dělá možné i nemožné. Přesto se s kabinetem dostává do kleští. Některé problémy zdědil po předchůdci Babišovi. Za mnohé si však nynější vláda může sama.

Každý to snad uzná, ČR je momentálně ve velmi kritické ekonomické situaci, jaká zde za jiných vlád nebyla. Válka na ukrajině má pro nás ekonomické dopady, takže lidé mají nyní "blbou náladu". Nejvíce ti, kteří musí žít v chuádobě. U nás je to prý přes 1,2 milióny občanů! Problémy s placením poplatků za byt a energie začínají ovšem mít také střední vrstvy.

Jak to publikují dnes některá média, rodiny s dětmi v ČR nyní na výdajích domácností (potraviny. pohonné hmoty a energie) nyní musí platit každý měsíc přibližně o deset tisíc korun více než tomu bylo dříve. Tyto české domácnosti tak jsou nyní v nepříjemné finanční situaci.

Fialova vláda se snaží situaci řešit, ale zřejmě to nebude stačit! Sněmovna včera večer schválila jednorázový příspěvek 5000 korun na dítě do 18 let. Vztahovat se má také na děti, které se narodí do konce tohoto roku. Nárok na dávku budou mít ale pouze rodiče, jejichž roční příjmy byly nižší než jeden milion korun hrubého. Přidáno dostanou v říjnu také senioři, zhruba tisíc korun. Možná i více, neboť inflace se nyní zvýšila na 16%.

Nejhůře na tom jsou senioři s nízkým důchodem kolem 7 až 10 tisíc měsíčně. Znám sousedy s manželkami důchodkyněmi. Zaplatí z důchodu nájem a na živobytí jim měsíčně zbývají dohromady jen 2 000 Kč! Ani doplatek na bydlení jim nynější zvýšené náklady na chod domácnosti neuhradí. Na tyto občany u nás žádná politická strana vůbec nepamatuje. Podívejme se například do Německa. Tam v minulých dnech připravili pro seniory s nizkými důchody zvláštní jednorázový příplatek 300 euro! A německá vláda dále uvažuje, že nízkodůchodoví příjemci budou zvlášť pravidelně zvýhodňování. Jak se ki tomuto problému podtaví naše vláda? Budou v ČR přibývat lidé bez domova, protože nemají na nájem?

V dnešní době, bohužel, máme takové politiky, kteří momentální těžkou situaci lidí vůbec nechápou. Nejde vůbec na rozum, když politička TOP09 Markéta Pekarová Adamová (předsedkyně strany) vyslovila ve smyslu argument, že lidé se mají postarat o sebe sami, což je vrchol její arogance! Tato politička byla zvolena lidmi, aby jim pomáhala řešit četné problémy. Dělá něco pro lidi v nouzi, či seniory, kteří mají nízké důchody? Domnívám se, že vůbec nic. Ať se potom nediví, že v dalších volbách její strana pohoří!!

Foto: idnes.cz
Kvido 15-06-2022 05:25 1,795

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.