Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ví to inspekce; máslo z Vysočiny za 76,10 Kč?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Ví to inspekce; máslo z Vysočiny za 76,10 Kč?V Ostravě - Porubě prodává dnes maloobchod Pekaři a spol. máslo za 76,10 Kč. Kdo tuto cenu tak šroubuje nahoru? Vědí o tom inspektoři kontrolních orgánů?
Telefonoval mně známý, že maloobchod Pekaři a spol. v Ostravě - Porubě na Porubské 6132/19 prodává půlku másla (125g) "Z Vysočiny" za 39,90 Kč, tudíž celé máslo za 76,10 (viz. foto). To je skutečně silný "nářez"!
Už se toho v posledních týdnech namluvilo o ceně potravin a jejich drahotě až až. Přesto ceny v některých obchodech letí dále nahoru. Kdo vlastně ceny šroubuje výš a výš? Tohle máslo z Vysočiny (Moravia Tradice z Vysočiny) vyrábí Mlékárna Olešnice, a.s., Tržní 376.
Co asi říkají na koncoévou cenu pro spotřebitele sami výrobci?
Zeptáme se e-mailem.

Ovšem velký problém, proč si pravděpodobně dělají prodejci stále co chtějí je v tom, že kontroly cen potravin a marží prodejců má provádět ministerstvo financí (MF), to s tím prý ale nepočítá!?
Na problém již dříve poukazovalo Ministerstvo zemědělství, a to na základě podnětů občanů. Upozornilo na velmi vysoké obchodní přirážky u některých potravin. Ale tidkový mluvčí sdělil novinářům, že Ministerstvo zemědělství nemá zmocnění k provádění kontroly marží, jelikož tato problematika spadá do gesce ministerstva financí.

Ministr financí Stanjura! Starý problém, viďte? A proč s tím nic neděláte. Ti Vaši kritici mají fakt pravdu, "málo se hejbete"! Proto Vaši vládu nechtějí. Pořád Vám to nevadí? Kopněte konečně do finančálů, ať ty ceny potravin (marže) kontrolují!!!





Foto: Kvido
Kvido 08-09-2022 09:01 1,826

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.