Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Certifikované e-shopy, víte o nich?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Certifikované e-shopy, víte o nich?

V posledních dnech zesílily podvody na Internetu. Zvláště při objednávání zboží z e-shopů. Dokonalá bezpečnost by měla být u provozovatelů, kteří mají certifikované weby.


Než zahájite objednávku na e-shopu, doporučují experti na security a Policie ČR ověřit si certifikaci konkretního obchodu na stránkách Certifikace APEK .

Certifikace APEK je jedním ze způsobu, jak může spotřebitel odhalit podezřelé nebo podvodné e-shopy. Logo APEK - Certifikovaný obchod dostává internetový obchodník, který projde důkladným prověřováním a v případě, že certifikaci získá, může mimo jiné užívat značku Česká kvalita.
K tomu je však nutno dodat, že tuto certifikaci má v ČR bohužel málo firem, takže bezpečnost na Internetu je podceňována a nebezpečí zůstává na kupujících. Např. v kategorii "Počítače, příslušenství, software" je pouze 12 firem českých firem, které mají certifikaci!

Velmi výhodná a potřebná je tudíž služba, kterou Cerifikace APEK poskytuje zdarma veřejnosti. Z URL řádku vašeho prohlížeče jednoduše zkopírujete do formuláře Certifikace APEK adresu stránky e-shopu, v němž chcete uskutečnit nákup.



Jestliže má obchod konkretního e-shopu platnou certifikací, obdržíte podobné sdělení, jako u důvěryhodného "kokiskashop.cz":



Odkaz odešlete a během několika vteřin obdržíte vyhodnocenou odpověď, zda u dalšího e-shopu "kasa.cz", který je rovněž důvěryhodný:



Avšak pokud je výsledek ověření negativní, obdrží tazatel/potencionální kupujíci tuto zprávu:



Resumé
Jak bylo shora uvedeno, v ČR je dosud malý počet internetových obchodů (e-shopů), které vlastní certifikační oprávnění. Z toho, bohužel, pramení i podvodné jednání některých subjektů. Na takové počínání si veřejnost i firmy stěžují. Přitom Vláda ČR zde nekoná jak má a tento problém přehlíží!

Reprofoto: nekecamweb.cz
Kvido 08-11-2022 09:37 977

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.