Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Cherson a jak dál?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Cherson a jak dál?

Podle ukrajinské armády i rozvědky, vstoupila vojska Ukrajiny dnes (pátek 11.11.2022 v 06:00 hod) do města Chersonu. Je to překvapení, tak rychlý postup analytici nečekali.


Osvobození Chersonu Ukrajinci bychom však neměli přeceňovat!
Podle některých svědků, ustoupila z Chersonu a okolí mobilizační ruSSácká armáda, tedy jednotky složené z vojenských branců, kteří dobře znají snad jen bojové počítačové hry. RuSSáci nadále "básni", že na území Ukrajiny ještě nezačali (od února 2022) a prý jedou tak na 20%, a že až to pořádně rozbalí, tak se nestačíme divit. Skutečnost je však jiná. RuSSáci již 264 den jejich 3denní vojenské operace předvádějí slabší válku, prostě se jim nedaří. Nebo blafují a chystají jinou taktiku, když se stáhli z pravého břehu Dněpru na levý břeh?

Obávám se, že Ukrajině již zbraně docházejí a dodávky ze Západu také. Myslím, že ruSSké síly s tím počítají, takže taktizují a čekají až promrzne půda. Pak možná Putler, pokud bude ještě existovat, dá pokyn k další "speciální vojenské operaci".

Nicméně, zbývá pro Ukrajince na jihu dobýt města pod správou RuSSka Enerhodar, Berdinka, Mariupol, Donbas, kde nyní pokračují boje. A rovněž na východě zbývá obrovské území, které je stále pod kontrolou RuSSka a tam, vedle již osvobozeného Izumu, Lymanu a Krematorska, dobýt Severodoněck, Doněck a Luhansk.

11.11.2022
Oblast Donbas – severovýchod
Velmi intenzivní boje byly hlášeny jižně od města Bakhmut, bez známých větších územních změn.

Oblast Donbas – jih a oblast Záporoží
Russové znovu zaútočili na Pavlivku a vstoupili do vesnice. Pokračovaly tam těžké boje s nejasnými výsledky.






Mapa jihu Ukrajiny 11.11.2022.


Mapa Ukrajiny, jižní frontová linie, 11.11.2022 (E15.cz).

Ukrajinské vyzvědné služby celkem shodně s russkými weby konstatují, že zatím v Chersonu, ani na předměstích, nebyl zaznamenán žádný odpor rusských sil. Z více než 300tisícového Chersonu se stalo město téměř bez občanů. Odchod Russů je přičítán nové situaci v Kremlu, který se prý bojí mrtvol v rakvích, které nyní ve větším množství přicházejí do Russka. Mezi lidmi a zejména matkami Russka nastává hněv, a to může situaci na bojišti změnit.

Ještě není jasné, co nyní bude s vojáky, které má na druhém břehu shromážděné Ukrajina. Jestli Dněpr překročí, nebo budou převeleny k bokům na východ Ukrajiny.

14.11.2022
@UkrajinaRusko, 08:20 hod.: ??Ozbrojené síly Ukrajiny se připravují na útok na Melitopol. Popřejme jim štěstí a vítězství



Mapa Ukrajina, směr útoku Charson-Melitopol, 14.11.2022 (nekecamweb.cz).

15.11.2022
Zelenskiy:
Ozbrojené síly Ukrajiny nepřijmou žádná jednání, dohody nebo kompromisy, - Zalužnyj. "Na této cestě se za žádných okolností nezastavíme. Pro jednání je jediná podmínka - Rusko musí opustit všechna dobytá území
#Cherson #Ukrajina #Zelenskiy

Ozbrojené síly Ukrajiny jsou již v Nové Kachovce na levém břehu Dněpru, vytlačily russké okupanty.
Kachovka je město v Chersonské oblasti na Ukrajině. Leží na levém břehu Kachivské přehrady na Dněpru a důležité silnice P-47, naproti Beryslavu; zhruba 71 kilometrů na východ od Chersonu. S Beryslavem je Kachovka nejblíže spojena mostem vedoucím ze západně ležící Nové Kachovky, nejbližší další mosty jsou v Chersonu respektive v Záporoží.
Sláva Ukrajině! ??


Foto titl: Dmytro Kuleba, ministr zahraničí Ukrajiny
Kvido 11-11-2022 16:31 1,204