Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina; proč jen obranná válka?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Ukrajina; proč jen obranná válka?

Nevyhlašená válka, tedy invaze Russů na Ukrajinu (24.2.2022), má jednu bizarní okolnost. Russové stále útočí, Ukrajina se pouze brání.


Jak dlouho tento stav potrvá? A s jakým výsledkem? S čím kalkuluje okupant Putin? Jaký vývoj si představuje prezident Zelenskyi? To nikdo neví, jasno zřejmě nemají ani tito vůdcové.

Z dějin víme, že ve válkách mezi znepřátelenými zeměmi hrála většinou důležitou roli třetí strana. Jak tomu bude tentokrát?

Nerozhodnost Západu
V této válce je od samotného počátku na straně Ukrajiny silný třetí partner - Západ. Ale bohužel dobrosrdečný, ale nerozhodný, včetně NATO a také EU! Tato třetí strana ale nedokázala na Putinovu "speciální operaci" rázně reagovat. Přestože ruská vojska stála na hranicích Ukrajiny skoro tři měsíce! Zarazilo ji zvláštní postavení Ukrajiny v Evropě. Vojenští stratégové, i analytici USA a NATO tvrdili, že bez jejího statusu v NATO byl vojenský protizásah nebezpečný, znamenal by 3. světovou válku s Ruskem.

Speciální operace se měla ihned odrazit!
Uvažování, pod hrozbou vypuknutí 3. světové války, bylo rovněž od politiků v USA a Evropě bláhové. Skočili tak říkajíc na "lep" Putinovi, kterému ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začali lidé říkat hanlivě např. "Putler" od jména Hitler. Jeho záměr, ukrást Ukrajině její území a dát jej pod Ruskou vládu (podle mapy bývalého Sovětského svazu z roku 1990), měl být ihned umlčen. Rychlý vojenský protizásah NATO, směrován na invazní ruská vojska, která překročila hranice Ukrajiny, mohl být šancí změnit Putinovy územní choutky.
Bohužel, NATO nevyužilo argumentace, že invaze Ruské federace (RF) na Ukrajinu je narušením vojenské rovnováhy v Evropě a při rozšíření bojů na větším území i nebezepečím pro další evropské státy. Již v únoru 2022 mělo přijít ze strany NATO alespoň vojenské zastrašení! Nestalo se tak. Za této situace se Putin ničeho nezalekl a vede dál útočnou válku proti ukrajinské armádě, která se od počátku pouze brání.

Ukrajincům dochází trpělivost
Nyní po devíti měsících dochází Ukrajincům trpělivost a díky zbraňové pomoci Západu (Russům také pomáhá Irán a další země) sice dále posilují obranu. Avšak musíme přiznat, že russké, masové útoky nelze omezit na 100% nikdy. Putinova vojska budou dorážet na Ukrajinu, i když je armáda UK vyžene zpět do Russka. Prostě Russové budou na Ukrajinu odpalovat rakety ze svého území. Proto Ukrajinci začínají být tvrdší, zřejmě se útoky zaměří konečně na samotné Rusko!!! Ruské město Klincy, 45 km od ukrajinské hranice, si podle webu novinky.cz a sociálních sítí, včera v noci vybrala ukrajinská armáda za cíl. Mělo jít o raketové ostřelování.

Zbývají jen dvě možnosti?

Vzdát se?


Buď se Ukrajinci vzdají, což nechci ani vyslovovat. Protože z jejich povahy, přesvědčení a jasného cíle "Ukrajina musí být celá svobodná" bojovat nikdy nepřestanou. Nikdy nepřenechají okupantům Doněck, Luhansko a Krym, jak to mnohokrát řekl prezident Zelenskyi!!!

Obrannou válku změnit na útočnou


Ukrajině tudíž zbývá jediná možnost, začít útočit na russké území, přejít z obranné války na klasickou válku útočnou! Tedy bombardovat ruské území, podobně jako to dělá Russko, ať si i russký občan a volič užije války, ať má russký volič motiv přestat válku podporovat.

Ukrajina se veřejně staví proti příměří, které by znamenalo, že by si Putin ponechal veškeré území anektované od roku 2014. Zelenskij to řekl nesčetněkrát, například na Fóru nové ekonomiky agentury Bloomberg v Singapuru: "Prosté příměří nepomůže. Pokud neosvobodíme celé naše území, mír nezavedeme."
Průzkumy veřejného mínění na Ukrajině ukazují 85% podporu ukončení války až po znovuobsazení veškerého území, které bylo Ukrajině od roku 2014 ukradeno.

Resumé
Sečteno pro a proti. Válka na Ukrajině může skončit pouze v případě, že Putin zemře, nebo dojde v Russku k palácovému převratu. To je ovšem málo pravděpodobné.
Druhou možností úkončení války může být klasická útočná válka UK - RF. Když ruské vojenské základny, ruská infrastruktura, russké vojenské závody budou rovněž ze strany Ukrajiny bombardovány, když při tom zemře mnoho rusských občanů. Jedině tak se zfanatizovaní občané Russka probudí ze svého nereálného snu, že budou vládci světa.
Kvido 13-12-2022 15:47 1,395

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.