Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak pochodí Putin v Bělorusku?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Jak pochodí Putin v Bělorusku?

Podle světových médií, měl prezident RF, V.Putin, navštívit dnes Bělorusko. Tamní vůdce Lukašenko má prý dostat ultimátum, aby se aktivněji zapojil do tzv. „speciální operace na Ukrajině“.


Je pravda, že samozvaný prezident Běloruska se Putinovi dost podbízel, když od vypuknutí války na Ukrajině (24.únor 2022) poskytoval své území pro akce ruských okupačních sil. S časem a neúspěchy RF v boji s Ukrajinskou armádou "elán" A. Lukašenka ošem jaksi polevil.

Byly to především zřejmě systémové neúspěchy ruských sil na bjových frontách Ukrajiny. Domnívám se, že to způsobilo ochlazení vztahů Putin - Lukašenko. Takže samozvaný vůdce Běloruska se začal poněkud distancovat od natažené ruky Kremlu. Ovšem, určitá závislost na RF mu však přivírá dveře k odchodu z vlivu Ruska.

Je tu však jedna poměrně velká část běloruského obyvatelstva, která nemá pochopení pro Putinovu "operaci" na Ukrajině. Mezi Bělorusy se prý stále častěji mluví o tom, že nechtějí podporovat bezohledné imperiální a přímo vražedné kroky ruského vedení na Ukrajině.

Bělorusové dobře vědí, že anexe Ukrajiny je dlouhodobou snahou ruského diktátora Putina a dobře si uvědomují nebezpečí, která z toho plynou.

Bude Lukašenko brát ohledy na tento pohled obyčejných Bělorusů? A přizpůsobí se rovněž běloruským generálům, kteří podle posledních zpráv již aktivně odmítají účast běloruských ozbrojených sil na agresi proti Ukrajině. Odpověď na tyto otázky může být známá už za několik desítek hodin.


To by mělo být z přivítání V.Putina dnes 19.12.2022, 14:00 SČE, v Bělorusku.
Foto: liveuamap.com

AKTUALIZOVÁNO, 20.12.2022 - 09:25
Ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi se zřejmě opět nepodařilo přesvědčit běloruského vůdce Alexandra Lukašenka, aby se připojil k jeho válečnému tažení na Ukrajině.
Zdroj: globe24.cz, 20.12.2022
------------------------------------
Foto titl.: milionsms.cz


Kvido 19-12-2022 15:59 1,028

Politika - související články