Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rusové chtějí na Washington!?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Rusové chtějí na Washington!?

Fakt, už válce Rusko - Ukrajina nerozumím! Medvěděv to asi přehnal s alkoholem, když měl říct "... Cirkon pošleme na Washington..."


Jeminkote! Chtějí na Washington a přitom přes dva měsíce se nedokáží proti UA (Ukrajinské armádě) probojovat z Bělgorodu do Charkova!!!

Bývalý ruský prezident a současný místopředseda ruské Rady bezpečnosti Dmitrij Medvěděv asi pošilhává po moci. Minulý čtvrtek (5.ledna 2023) pronesl výrok "Lodě s hypersonickými střelami Cirkon pošleme na Washington."

Ale pomalu! Hypersonické zbraňe, které umí vyvinout rychlost nejméně pětkrát vyšší, než je rychlost zvuku mají ve svém arzenálu také Čína, Rusko, Spojené státy (Zircon) a další světové velmoci.

Říkám, Medvěděv to vyslovil velmi neuváženě, chtěl se asi zalíbit Putinovi a starým ruským válečníkům. Pokud vím, tak Rusáci ale mají problém v tom, že nosič jejich Cirkonu - tedy loď - musí připlout na dostřel od stanoveného cílu. Ale Rusko nemá vlastní letadlové ani vrtulníkové lodě. Nemají minolovky. Jejich nejmodernější lodě jsou o 2 generace za USA a Medvěděv se vytahuje, jak jsou světoví!

Tohle by pak znamenalo důvod k aktivaci kolektivní obrany, tedy se připojí armády EU a Severní Ameriky na Ukrajině a v Rusku. No a tím dříve by byl nejen na Ukrajině Rusům konec.

Resumé:
Výrok Medvěděva do jisté míry dává obrázek narůstající nervozity v ruském vedení i společnosti. Dnes např. záhadně (nikoli oknem) "odešel" na přechodu pro chodce další ruský politik.
Přesto bych válečnou náladu Rusů nepodceňoval. Jak v minulých dnech prohlásil náš exgenerál Šedivý, Rusko má s válkou hodně zkušeností a pořad disponuje dostatkem zbraní. Ukrajina by měla být ve střehu! A podle mě ještě intenzivněji zasahovat mimo své hranice do Ruska (požáry skladů). Ať Rusko pocítí na svém území odplatu za nevyhlašenou teroristickou válku, kterou způsobují na Ukrajině.

Fotorepro: Seznam.cz


Kvido 08-01-2023 17:03 1,128

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.