Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Babiš nakonec vyhrál?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Babiš nakonec vyhrál?

Zazněl dnes (9.ledna 2023) zprošťující verdikt v kauze Čapí hnízdo. Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Naygová jsou nevinní. Vyhrál Babiš skutečně?


Soudce Jan Šott po rozsáhlém procesu (15 let) vynesl rozsudek v kauze Čapí hnízdo, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu kongresového areálu ve středních Čechách. V trestním řízení se podle něj neprokázalo, že Babiš s Nagyovou vyčlenili společnost Farma Čapí hnízdo z Agrofertu účelově proto, aby mohli požádat o dotaci pro malé a střední podniky. Agrofert a Farma Čapí hnízdo si navíc podle Šotta vzájemně nekonkurovaly, nepůsobily na stejném relevantním trhu.

Rozsudek není ještě pravomocný a média i slepenec pětikoalice jej sice respektují, ale hned od počátku zveřejnění mají řadu kritických připomínek. Mohou mít. Není jim to nic platné, divím se o ČT24, že to přes redaktorku Řezníčkovou tak od rána rozebírají, jakoby jim ukončení stíhání Babiše vadilo.

Férově se vyjádřili poslanci Okamura (SPD) i Fiala a Benda (ODS). Avšak opozice nevybíravě útočí a nerespektuje politickou kulturu, když argumentuje (parafráze): Andrej Babiš (ANO) i nadále zůstává nebezpečím pro Českou republiku, přispívá k rozvracení demokracie a voliči by mu měli vystavit vysvědčení v nadcházejících prezidentských volbách, vyplývá z reakcí prezidentských kandidátů na nepravomocný osvobozující rozsudek.

Jenže - soud rozhodl, a tak by měli politici i redaktoři respektovat rozhodnutí soudu a nepokračovat v dehonestaci A.Babiše!

Zrušení obviněni pro A,Babiše nastartovalo emoce, zejména u protibabišovského tábora. Pro ně je zřejmě rozsudek platný ve znění "Babiš odsouzen!"

Naproti tomu známý protirebel ANO, pan Kalousek, přiznal, že celá kauza Čapí hnízdo má částečně politický charakter a zadání. Měla, domnívá se, Babiše prostě za každou cenu poškodit.

Foto titl.: E15.cz
Kvido 09-01-2023 16:33 1,112

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.