Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Situace na bojišti, 26.02.2023

PexaPexa Přidáno před 1 rokemUkrajina
Situace na bojišti, 26.02.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 26.02.2023

.

26.02.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

- Od: ??
26.02.2023, 08:30 SEČ
Rusko (RF) - útok Rusko (RF) - útok Ukrajina, poplach

?? Hodnocení: Bakhmut, bojuje se na okraji města. Velitel pozemních sil ukrajinských vojsk Syrskij dorazil do Bachmutu, který se Rusové snaží obklíčit. Nepřítel zde neopouští pokusy o prolomení ukrajinské obrany v oblasti Bakhmut a dobytí města.

- Od: ??
26.02.2023, 08:30 SEČ
?? Ruské síly zahájily dnes časně ráno 71 útoků na ukrajinské pozice ve směrech Kupiansk, Lyman, Bakhmut, Avdiivka a Shaktarske. Ukrajinská armáda odrazila útoky u Ploschanky, Něvského, Kreminny, Dibrova, Bilohorivky, Spirne, Rozdolivky, Fedorivky, Vasukivky a Serebrjanského lesnictví, Orikhovo-Vasylivky, Berkhivky, Yahidne, Bakhmutu, Ivanivske a Pivnične z Doněcké oblasti, S Avnohoevery, Nevelski, Krasnohoevery, Nevelivka, , Vodyane, Maryinka, Novomykhaylivka, Vuhledar, - Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny říká v ranní zprávě


Wagnerovci RF obsadili obec Yahidne nedaleko Bakhmutu. Ovšem malá náplast na neúspěšné tažení ruských okupantů po dobu 10 měsíců na město Bajhmut.

Od: @Feher_Junior
26.02.2023, 08:28, SEČ
Jen pro silné nervy! Krutost, ale Ukrajinci válku nevyprovokovali. Musí se bránit. Ukrajinské ozbrojené síly vykuchávají wagneriány a separatisty na frontě v #Bakhmutu ??? .

- Od: ??
26.02.2023, 08:30 SEČ
?? Generálporučík Mykola Oleshchuk, velitel vzdušných sil ozbrojených sil Ukrajiny, uvedl, že ukrajinské obranné síly od září 2022 zničily přes 650 ruských řízených střel a 610 bezpilotních letounů íránské výroby.
Citát od Oleshchuka : "Jen od 11. září 2022 bylo zničeno přes 650 okupantských střel s plochou dráhou letu a přes 610 útočných dronů íránské výroby."
Podrobnosti : Oleshchuk řekl, že letectvo obdrželo protiletadlové raketové systémy NASAMS, IRIS-T a Crotale a samohybná protiletadlová děla Gepard od ukrajinských západních partnerů a v současné době čekají na obdržení raket Patriot a SAMP/T-MAMBA systémy. Poznamenal však, že tato výše pomoci není dostatečná.
Zdroj : Oleshchuk v rozhovoru pro ArmyInform

- Od: @nexta_tv
26.02.2023,09:28, SEČ
?? Nemilosrdná válka, vidí to hovada v Rusku, co způsobili, Ukrajinci se jen brání!!! Dělostřelectvo ozbrojených sil ?? ničí ruskou pěchotu na východním okraji Bakhmut ???

- Od: ??
26.02.2023, 12:17, SEČ
Ministerstvo obrany Spojeného království: „Elitní“ síly Ruska utrpěly těžké ztráty v Doněcké oblasti.
Ruská 155. brigáda námořní pěchoty (NI) byla „téměř jistě významně degradována“ kvůli nezkušenému mobilizovanému personálu a velkým ztrátám, uvádí ministerstvo obrany Spojeného království ve své nejnovější aktualizaci. Zpráva odkazuje na snímky ukazující soustředěné ztráty vozidel poblíž Vuhledaru v Doněcké oblasti, která s největší pravděpodobností patřila složkám brigády NI.

- Od: ??
26.02.2023, 13:08, SEČ
26. února (Reuters) - Ukrajinská armáda v neděli uvedla, že Rusko během posledního dne provedlo neúspěšné ofenzivy u Jahidne poté, co ruská skupina žoldáků Wagner tvrdila, že dobyla vesnici na východní Ukrajině poblíž ohniska intenzivních bojů. Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil v ranní aktualizaci uvedl, že Rusko nadále soustřeďuje své útočné úsilí podél celé frontové linie Bakhmut, kde se Jahidne nachází. Vůdce wagnerovců Jevgenij Prigožin v sobotu prohlásil, že jeho jednotky dobyly Jahidne. V pátek se přihlásil k ovládnutí Berchivky, přilehlé vesnice na okraji Bachmutu. Ukrajinský generální štáb poté uvedl, že ruské invazní síly podnikly několik neúspěšných útočných akcí ve směru na Bachmut, a zmínil v této souvislosti i oblast kolem Berchivky, a dnes (26.02.2023) také Jahidne.

?? @front_ukrainian

26.02.2023, 15:50, SEČ
Rusové hlásí, že už zničili první tank Leopard 2. Jsou ale pochybnosti zda foto vůbec zachycuje Leopard2??

- Od: ??
26.02.2023, 16:18, SEČ
Boje o každý metr ukrajinské země: v Bachmutu to není metafora, ale realita. Ukrajinští vojáci chrání město a nedovolují ruské okupační armádě prolomit obranu a Rusové neustále ostřelují osadu. TV, hovořila o situaci na jednom z nejžhavějších míst v Doněcké oblasti Anastasia Volkova, korespondentka stanice TV Freedom .
Dnes je situace v Bachmutu mimořádně obtížná. Neustále se střílí. Ruští okupanti chtějí tuto osadu dobýt, ale nedaří se jim to. Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) zadržují všechny nepřátelské útoky. Jeden z domů v suterénu stále obývají místní. Budova je od léta 2022 zcela bez proudu. Místní obyvatelka Lyudmila Viktorovna připravuje večeři na ohni u vchodu, nedaleko tohoto místa jsou slyšet výbuchy.
Ljudmila ukázala korespondentům TV Freedom následky ostřelování, ke kterému zde došlo před třemi dny. Střela prorazila střechu domu a explodovala v ložnici jejího souseda, kterému se podařilo město evakuovat dříve.


Pexa 26-02-2023 12:22 1,020

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.