Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Putin se chytá stébla

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemsvět
Putin se chytá stébla

Po posledním "divadle" Putina na Krymu, přišly další podivné excesy ruského vůdce. Prý se chytá stébla, v RF to rozčileně kritizují.


K tomuto názoru mě přimělo včerejší vyjádření bývalého polního velitel ruských speciálních služeb Igora Strelkova-Girkina. Vzhledem k nepříliš zdárnému výsledku bojů RF na Ukrajině a zatykače za válečné zločiny na Putina, bývalý velitel Girkin ostře kritizoval ruského prezidenta.

Girkina pobouřily nové výmluvy šéfa Kremlu, který se pokusil vysvětlit důvody současného malého úspěchu vojsk RF ve válce s Ukrajinou. Strelkov, aniž by volil slova, nazval Putina „hadrem“ a poradil mu, aby „držel hubu“. Nechová se jako prezident země s více než 1000 lety historie, ale jako nějaký hadr... Drž hubu, Vladimíre Vladimiroviči, jen drž hubu... Je lepší být zticha a nebudeme se za tebe stydět a nepřítel nebude naštvaný,“ řekl doslova Girkin.

Jestliže budeme posuzovat tento výrok ve světle poslední "návštěvy" Putina na Krymu, kam se vydal na projížďku osobně řízeným panceřovým automobilem. Není divu, že je v Rusku kritizován. Na Krymu zřejmě sehrál velké divadlo, které mu málokdo věří. Možná, že to nebyl sám prezident V.Putin, ale jeho jeden z dvojníků?

Nyní se Putin chytá stébla. Návštěva Si Ťin-pchinga má být pro Moskvu vzpruhou, protože se snaží prosadit ve své rok trvající válce na Ukrajině. Jak píši Reuters: Zatímco Čína se v konfliktu snažila stát potenciálním tvůrcem míru, návštěva na druhé straně zdůraznila stále užší vztah mezi Moskvou a Pekingem a jejich výzvu vůči Západu.

Kdo ví, jak to bude dále pokračovat. Čínský prezident nedává svoji odtažitou osobností nic znát. Uznává sice Rusko, ale mluví také o respektu územní celistvosti jednotlivých států. Putin jakoby ho sondoval a tvářil se dost napjatě a nedůvěřivě.

Oba státnici hovořili také o tzv. Čínském dokumentu, který stanoví některé obecné zásady ve 12bodovém plánu, ale neobsahuje žádné podrobnosti o tom, jak ukončit válku, která je nyní v jejím 13. měsíci. Přitom čínský prezident Si Ťin-pching může s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským mluvit pouze telefonicky, pokud vůbec.

Světová média informují, že Putinovi se zřejmě nepodařilo domluvit tzv. neomezené dvoustranné partnerství s Čínou, ve které doufal. Si po třídenní návštěvě odletěl z Moskvy 22.3.2023 (středa) ráno.

Resumé:
Já to vidím tak, že svými unáhlenými a frajerskými kroky, tento ruský "car" Putin, způsobuje nepříznivý stav pro Rusko. Zejména ekonomický a lidský. Vždyť kamarádi z Ruska (kteří jsou trochu soudní) přiznávají, že za vlády Putina podle ruských statistik klesl obyvatelům RF průměrný věk dožití. Klesla rovněž porodnost. A teď to pohnojil tím, že nechal ve válce s Ukrajinou vystřílet celou generaci mladých mužů. Neví kudy kam a plazí se před Číňanem jak nejnižší hmyz.

Foto titl: reuters.com

Zdroj: Reuters, Putin, Čína

Kvido 21-03-2023 14:00 1,282

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.