Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Situace na bojišti; Ukrajina, 17.5.2023

KvidoKvido Přidáno před 11 měsíciUkrajina
Situace na bojišti; Ukrajina, 17.5.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 26.4.2023


Čekání na protiofenzivu Ukrajiny proti RF. Jak dlouho ještě?

17.05.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

Rusko - výbuch


POSTUP: Ruská federace (RF) zahájila v posledních dvou dnech rozsáhlé nálety současně z několika front, zaměřené na velitelská centra v Kyjevě a další důležitá zařízení, pravděpodobně ve snaze přimět Ukrajinu, aby odložila velmi očekávanou protiofenzívu. Agentura CNN píše, že ?? Ukrajina byla schopna odolat útokům a zachytila ​​vysoké procento raket a dronů s pomocí systémů protivzdušné obrany poskytnutých západními partnery.

HODNOCENÍ: Podle ruských médií ukrajinská armáda poprvé použila tank na hranici u Starého Chutiru v Bělgorodské oblasti. Dron shodil 2 výbušná zařízení na kontrolní stanoviště pohraniční stráže v Schebekine v oblasti Belgorod. Další ukrajinské drony kamikadze útočí na ruské jednotky poblíž Bachmutu.

- Od: ??
17.05.2023, 02:00 SEČ
Systém Patriot byl pravděpodobně poškozen, ale nebyl zničen ruskou raketovou palbou v pondělí večer, řekl americký úředník @NatashaBertrand. USA stále posuzují škody, aby určily, zda je třeba systém zcela stáhnout zpět, nebo jej opraví Ukrajinci.

- Od: ??
17.05.2023, 05:35 SEČ
Váleční zpravodajové hlásí: Ukrajina shromažďuje síly pro protiofenzívu, Rusko pokračuje v budování obranných linií v masivním měřítku. Linie jsou obzvláště hrozivé v jihozápadní části Záporožíské oblasti, kde mnoho pozorovatelů očekává, že zaútočí hlavní ukrajinský útok.
Ale obrana byla připravena téměř na celé frontě; na okupovaném Krymu a v Rusku. Zahrnují zákopy, bunkry a pevnosti, úkryty pěchoty a vozidel, protitankové příkopy, pyramidové betonové bariéry tanků zvané dračí zuby a minová pole, stejně jako terénní a vodní prvky.
Při správném obsazení by tyto linky mohly představovat náročnou výzvu bez snadného řešení. Diskutuje se o schopnosti Ruska řádně je obsadit. Ruská armáda nemůže doufat, že ubrání celou 800kilometrovou frontovou linii se stejnou vervou. Během obrany možná budou muset velké ruské formace koordinovaně ustoupit do připravených pozic.

-Od ?? Ukrajinská fronta@front_ukrainian
17.05.2023, 08:09 SEČ
⚡️Speciální jednotky z bezpečnostní služby ?? Ukrajina zničila/poškodila ?? Ruské MT-LB a BMP s pomocí FPV kamikadze dronů.

-Od ?? Ukrajinská fronta@front_ukrainian
17.05.2023, 10:32 SEČ
⚡️⚡️Konvoj ?? Americká obrněná vozidla Oshkosh M-ATV vyzbrojená ozbrojenými silami ?? Ukrajiny někde (tajné) na území Ukrajiny.

- Od: ??
18.05.2023, 05:35 SEČ
Ozbrojené síly Ukrajiny prorazily západní křídlo Ruské federace u Bakhmutu: Rusové byli poraženi na šířce 2 km, došlo k průlomu. Hloubka průlomu byla 700 metrů se šířkou 2000 metrů - nejtěžší ztráty utrpěla ruská armáda.

- Od: ??
19.05.2023, 05:35 SEČ
SIMFEROPOL 19. května - RIA Novosti. Ruská armáda zničila čtyři bezpilotní letouny na severu Krymu, uvedl šéf regionu Sergej Aksjonov ve svém kanálu Telegram.
?? Už minulý týden velitel Černomořské flotily, viceadmirál Viktor Sokolov , řekl, že kolem Krymu funguje jediné informační pole pro včasnou detekci ukrajinských leteckých útočných zbraní. Podle velitele nepřítel, zbavený schopnosti operovat na moři, soustředil své úsilí na sabotáže a teroristické útoky na vojenská zařízení a kritickou infrastrukturu.

¨

- Od: ??
19.05.2023, 12:30 SEČ
Ruské síly provádějící útočné akce ve směrech Lyman, Bakhmut, Avdiivka a Maryinka. Ukrajinská armáda měla 29 bojových střetnutí s ruskými silami. Ruské síly se pokoušejí postoupit v blízkosti Ivanivske, Bakhmut, Syeverne a Pervomajske, Maryinka, Novomykhaylivka, uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny v ranní zprávě.


19.05.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

Rusko - útok

Ukrajina - postup


Kvido 17-05-2023 10:48 1,443

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.