Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Výpalné za televizi a rozhlas na mobilu?

KvidoKvido Přidáno před 10 měsícimédia
Výpalné za televizi a rozhlas na mobilu?

Přišli s tím ředitelé veřejnoprávního rozhlasu a televize. Chtějí zvýšit poplatky koncesionářů! Je to ovšem celé postavené "na hlavu".

Nejprve si udělejme rekapitulaci:
Vláda P.Fialy chce od od ledna 2025 zavést jakýsi balíček šetření, vesměs na úkor nejchudších obyvatel.
1/ Zvýší daně z nemovitosti (zaplacene již ze zdaněnych peněz).
2/ Zdraží elektřinu. 3/ Zdraží vodné, stočné.
4/ Prodlouži odchod do důchodu.
5/ Sníží reálné duchody. 6/ Míní vybirat tzv. výpalne z každého počitače a mobilu, jak to nyní navrhli ředitelé ČT Dvořák (doufám už ne dlouho) a ředitel Čs.rozhlasu Zavoral.

No, vládo, to Vás národ určitě "pochválí".

Zvlášť kuriozní a doslova drzý je návrh ředitele ČT Petra Dvořáka. Mimochodem, čekám už měsíc na můj dotaz Hovory z Lán, odeslaný Datovou srchránkou. Tak pan ředitel pracuje "za milión". Vláda chce zřejmě dále sypat do této televizní černé díry vyšší koncesionářské poplatky (až o dvojnásobek), za něž budou nadále prospívat především zpřízněné firmy televizního molochu? Nebo to vláda s poslaci zhodí se stolu?

Ale to není všechno! Dosavadní koncesionářské poplatky nám mají zdražit, avšak nově je budou muset platit i statisíce lodí, kteří mají chytrý mobil nebo tablet, na nichž lze televizi a rozhlas rovněž sledovat.

Je to nedomyšlené také proto, že nikdo nemůže nic účtovat držitelům telefonů s předplacenou anonymní kartou. Když je uživatel anonymní, a to ve velké většině případů předplacených karet pro operátora skutečně je, nelze účtovat poplatek, když operátor nemůže prokázat, že uživatel používá telefon, na němž lze televizní a rozhlasové vysílání sledovat.

Uvidíme, co na to řeknou naši politici. Myslím, že Slepence to zajímat nebude. Prostě, máte mobil, tak zaplatíte. Snad konečně voliči koalice SPOLU procitnou! Snad, proboha, tito "myslitelé" nebudou argumentovat: Kdo má "přístroj", musí platit....

Foto: dTest

Kvido 19-05-2023 09:58 1,787

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.