Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Hrozí konflikt NATO - Rusko?

FrybordFrybord Přidáno před 10 měsíciválka
Hrozí konflikt NATO - Rusko?

Přátelé, nechci být válečný štváč, ale když už armádní generál Řehka naznačuje, že válka mezi NATO a Ruskem může nastat, situace je velmi vážná!


Nejsem vojenský odborník, a tak se divám na věc laickým pohledem. Neumím posoudit, zda takové varování je potřebné v současné situaci ukrajinské války. Na druhé straně mlžení problémů k ničemu nevede. Takže generál Řehka vyložil na včerejší konferenci na téma Vnitřní bezpečnost a odolnost státu ve Sněmovně karty na stůl, možná "za pět minut dvanáct".

Ovšem zarazila mě jeho myšlenka, že "Pokud by taková válka vypukla, velký díl armády by podle něho odjel bojovat v souladu s aliančními plány". My přece máme skutečně mini-armádu. Počty profesionálních vojáků jsou velmi malé, včetně techniky. Těžiště činnosti naší armády by mělo být tedy doma, nikoli za hranicemi naší republiky.

Generál Řepka dodal, že "Úkoly naší armády by se ale musely plnit také v Česku, které je podle něho tranzitním koridorem ze západu jak do Polska a do Pobaltí, tak na jihovýchod k Černému moři. Česká republika by musela zajistit armádní přesuny a přelety, místa soustředění, skladovací prostory či bezpečnost kritické infrastruktury.

Já bych dodal, že by měla v této těžké situaci nastat změna názorů u některé části našich občanů. Například aktivita občanské iniciativy obce Mošnov, která delší dobu odmítá přítomnost vojenské jednotky USA na katastru své obce (v areálu letiště Ostrava - Mošnov). Myslím, že zbraňový systém, americké armády (pro naši obranu) v této lokalitě je nanejvýš potřebný.

Možná, že by se mělo znovu přehodnotit také umístění americké vojenské techniky (dříve uvažovaného radaru, tedy základny USA, 60 km od Prahy v Brdech. Prostě, měli bychom se v Česku vzdát pomyslného strašáku pobytu amerických vojáků na území Česka. Může nastat čas, že takovou pomoc budeme skutečně potřebovat

Foto: Study IQ

Frybord 30-05-2023 06:52 1,427

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.