Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Tentokrát před volbami Babišgate

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Tentokrát před volbami BabišgateJe to už tak trochu český folklór. Podobně, jako aféra Watergate dala vznik příponě -gate, můžeme klidně označit vše, co se děje kolem exministra financí Andreje Babiše za Babišgate. Český folklór proto, že česká policie vždy před volbami vyrukuje se "zaručeným obviněním" konkrétního politika, Vše pak po měsících a rocích vyšumí. Splní to ale cílený záměr - politika před volbami na veřejnosti zneuctit...
Je to už tak trochu český folklór. Podobně, jako aféra Watergate dala vznik příponě -gate, můžeme klidně označit vše, co se děje kolem exministra financí Andreje Babiše za Babišgate. Český folklór proto, že česká policie vždy před volbami vyrukuje se "zaručeným obviněním" konkrétního politika, Vše pak po měsících a rocích vyšumí. Splní to ale cílený záměr - politika před volbami na veřejnosti zneuctit...

Kdo a proč to spískal, a zrovna před volbami. To je velmi podezřelé, navíc, když policie požádala o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba za ANO) k trestnímu stíhání kvůli evropským dotacím pro Babišovu farmu Čapí hnízdo, ale žádost o jejich vydání se státním zástupcem vůbec nekonzultovala. Kdo na nás hraje opět bu bu? Aha, jsme stádo se kterým se může dít cokoli. Zapomněl jsem.

A k tomu, považte, Jan Lata, mluvčí Unie státních zástupců, sdělil, že v tomto případě Babiše a Faltýnka nejde o běžný postup. Policie, podle Látala, měla takový krok předem se státním zástupcem projednat!!!

A co jsou zatím jen dohady?

Policie případ Čapí hnízdo vyšetřovala přes rok a půl, nakonec dospěla k závěru, že při získání dotace byl porušen zákon. Farma Čapí hnízdo, která padesátimilionovou dotaci z EU inkasovala, na ni podle názoru policie neměla nárok. Nešlo o malý a střední podnik, kterým byla dotace určena. Z holdingu Agrofert byla Farma Čapí hnízdo podle názoru policie vyvedena účelově, aby dosáhla na dotaci.

Současně policie potvrdila informace Neovlivní.cz, že Čapí hnízdo byl podvod od samotného počátku. Babišova Farma Čapí hnízdo totiž uvedla nepravdivé údaje už do žádosti o peníze, mimo jiné šlo o finanční zajištění celého projektu.

Ze zjištění Neovlivní.cz vyplývá, že obvinění by se nemělo týkat jen Babiše a Faltýnka. Vyšetřování čeká i další lidi, kteří byli do příběhu dotace zapojeni. A to zejména současnou náměstkyni jihlavského primátora a kandidátku do Sněmovny za ANO Janu Mayerovou. Právě ona žádost o dotaci za Farmu Čapí hnízdo a všechny její přílohy podepsala. A také dva členy představenstva Farmy Josefa Nenádala a Luďka Kalivodu, kteří ji tím plnou mocí pověřili.

Resumé

Proč tedy nyní, zrovna před volbami, policie v záležitosti pana Babiše tak spěchá? Je evidentní, že někteří na tom mají eminentní zájem. Takže se až nyní, v tomto načasovaném období, řeší deset let staré Čapí hnízdo a nikde ani slechu o tom, že se vůbec neřeší jiné minulé hříchy vyvolených, třeba NWR, prodeje v OKD z drahných časů učinkování pana Sobotky, kdy byl ministrem financí. Nevyřešené zůstávají i jiné celostátní ekonomické kauzy. To policii nezajímá?

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 12-08-2017 10:36 2,908

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.