Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak navrhnout novou vládu ČR?

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Jak navrhnout novou vládu ČR?Pokud někoho tento námět nezajímá, ať prostě nečte dál... Píšu text pár hodin před shromážděním u příležitosti našeho státního svátku, dne výročí vzniku samostatného Československého státu. Nevím zda písničkář Jaromír Nohavica přijme medaili od prezidenta Zemana. Měl by. Nevím vůbec, co se odehraje v dalších hodinách před sestavením nové vlády ČR. Ale vím jedno, hodně se to komplikuje.
Pokud někoho tento námět nezajímá, ať prostě nečte dál... Píšu text pár hodin před shromážděním u příležitosti našeho státního svátku, dne výročí vzniku samostatného Československého státu. Nevím zda písničkář Jaromír Nohavica přijme medaili od prezidenta Zemana. Měl by. Nevím vůbec, co se odehraje v dalších hodinách před sestavením nové vlády ČR. Ale vím jedno, hodně se to komplikuje.

Skutečně, předpovídat budoucí vládu, je velmi těžké. Bude asi malá a dokonce složena z jedné politické strany, protože s Babišem (ANO) nechce do koalice zatím nikdo. Pošilhává po ní sice SPD Okamury, ale... A tak karty zřejmě rozehrají, domnívám se, pan Babiš a pan prezident Zeman. Skutečně nevím, co prezident se svými velkými politickými zkušenostmi politického režiséra rozehraje. Snad, proboha, nezůstane u vlády stará parta! To by znamenalo urazit milióny voličů, kteří provedli volební zemětřesení ve snaze něco změnit. Tedy, nalézt v české politice konečně slušnost a fér jednání i skutečnost, že budoucí vláda bude přijímat co nejméně uprchlíků.

Pokud se týká jmenování konkrétní vlády, měl by z toho Andrej Babiš vycouvat a nejlépe nevzít post premiéra. Tím by otevřel dveře do vlády také jiným stranám. To by bylo opravdu férové a chlapské jednání. Ale už by neměl takový politický a ekonomický vliv. A potřebuje ho ještě vůbec?Jeho voliči by to možná ocenili. Babiš by pozbyl sice tím pádem imunitu politika a dokázal, že mu záleží na spravedlivém vyšetření jeho kauzy. Ale to je zřejmě příběh z říše snů, takhle politici neumí a nechtějí jednat, včetně Babiše. Politika je sviňa, synku, říkal můj dědeček, na to se vykašli! Ale pan Babiš by to mohl klidně takto rozehrát. Ápropos, prezident Zeman by ho k takovému kroku mohl pobídnout. Ale je s ním moc velký kamarád... A co by získal Andrej Babiš? Realativně větší klid pro své podnikatelské projekty. Vždyť přece do politiky nemusel a nechtěl před léty jít. Jenže, časy a také politici se mění.

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 28-10-2017 16:24 2,852

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.