Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koronavirus; dost chaotický PES

KvidoKvido Přidáno před 3 letykoronavirus
Koronavirus; dost chaotický PESEpidemiologickou situaci ohledně COVID-19 mapuje MZ ČR od listopadu 2020 pomocí rizikového skóre PES (Protiepidemický systém ČR). Celá ČR je řazeny do pěti úrovní, jež znamenají protiepidemická opatření. Je to OK, i když částečně!
Bohužel tu prolínají místy protichudná a nelogická nařízení. Je evidentní, že nový systém hodnocení epidemiologické situace přináší lepší čitelnost a předvídatelnost epidemiologického vývoje. Ale někdy, jakoby si to vláda ulehčovala a dávala přednost ekonomice.
Jak si vysvětlit např., že ve 4. stupni opatření jsou zavřené restaurace i solárka, ale klidně jsou otevřená kadeřnictví a holičství. Vždyť v kadeřnictví a holičství jde o malý prostor provozovny a přesto tam několik hodin pobývají klenti. V kadeřnictví ženy minimálně téměř hodinu čekají, než přijdou na řadu a další hodinu trvá úprava účesu každé klientky. To nikomu ani vládě nevadí, že tady jde o blízký kontakt osob a tím velké riziko nakažení infekcí!
Byl jsem před dvěma dny u lékaře-optika. Úplná hrůza. V platném 4. stupní PES jsme se tísnili v čekárně minimálně tři osoby po dobu asi půl hodiny. Mezitím jsem chodil ke dveřím východu a otevíral dveře pro nezbytné větrání. Pochybuji, že tohle někdo dělal z jiných zákazníků.
Takže, -takhle tu žijeme v době koronaviru.
Před týdnem v neděli (13.12.2020) jsme měli 1.998 nakažených, tuto neděli (20.12.2020) byl nárůst nemocných 3.364 osob. Netřeba komentáře!
Jsem proto pro další zpřísnění restrikcí (urychleně na 5. stupeň PES) vzhledem k stále zvýšujicímu nárůstu nakažených spoluobčanů a hospitalizovaných v nemocnicích. A umrtí klesá jen minimálně. K 19.12.2020 uváděla statistika 75 osob!
V ponděli 21.12.2020 opět strmě narostly počty osob s pozitivním nálezem COVID‑19 na 7 860 nakažených (viz. titl. obrázek grafu MZ ČR
Kvido 21-12-2020 14:14 1,556

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.