Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jízdní kola na 30 minut pro chytráky.

FrybordFrybord Přidáno před 3 letydoprava
Jízdní kola na 30 minut pro chytráky.Půjčování tzv. sdílených kol má své problémy. Narážejí poměrně často na české vychytralce a bezdomovce, kteří si rádi pojezdí jen zadarmo.
Podívejte se na https://www.nextbikeczech.com/vyhodne-tarify/
Zjistíte, že můžete mít neomezený počet jízd na prvních 30 minut zdarma (Praha, Brno a Olomouc), v ostatních městech, kde je již prvních 15 minut zdarma díky městu získáváte dohromady 45 minut zdarma na každou jízdu.
Jak taková jízda na zadara může také fungovat jsem se několikrát přesvědčil v obchodním areálu, kde pravidelně nakupuji. Je totiž zcela přístupný veřejnosti areál malých obchodu v poschoďové otevřené stavbě. Skoro denně tam vidím mladíka na kole, který tudy projíždí (v noci údajně maluje sprayem po zdech) a po několika minutách zmizí. Zanechává za sebou nepořádek od odhozených tatranek apod. a k tomu počmárané zdi. Rychle mizí na sdíleném kole...
A takové zneužívání jízdy na kole zdarma se děje i v jiných případech. Správci jízdních kol, neměli byste bonus jízdy zadarmo na 30 minut zrušit?
A ještě zajímavost pro skoro zadarmo za 99 kč na měsíc:
Pro získání slevy na studentský měsíční tarif musíte nejdřív verifikovat platnost svého ISIC, ITIC, IYTC nebo ALIVE průkazu v sekci nastavení/partnerská spojení. Platná verifikace průkazu sníží cenu měsíčního studentského tarifu na 99 Kč. Zvýhodněný studentský měsíční tarif si poté jednoduše aktivujete v sekci nastavení/výhodné tarify.
Zdroj: https://www.nextbikeczech.com
Foto titulka: Denik.cz
Autor: Martin Frybord

Reakce provozovatele Nextbike:
Dobrý den,
pán nemá pravdu. Respektive, nechápeme, co tím chce říct. 30 min. extra si zákazníci platí v rámci svého předplatného. Tzn. nakoupí v aplikaci např. měsíční tarif, který je opravňuje k extra 30 minutám jízdy na každou výpůjčku zdarma. V Ostravě pak tedy má 15 min. free od města a dalších 30 min. díky zakoupení jízdního tarifu. Nic jako 45 min. pro uživatele zdarma neexistuje. Vlastně na to sám pán odkazuje.
Za tým nextbike Dan
Frybord 09-03-2021 12:17 2,189

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • Kvido
    Kvido
    Díky za článek.
    Odpovědět - 13-03-2021 12:57:56