Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lutonský z ČT to zamotal

KvidoKvido Přidáno před 3 letytelevize
Lutonský z ČT to zamotalŠéfredaktor zpravodajství ČT Lutonský se dostal do křížku s hradním kancléřem Mynářem. Včera 29.06.2021 odeslal gř. ČT kritický dopis na údajně nenávistný příspěvek tohoto zaměstnance ČT publikovaný na Twitteru.
Pan Lutonský, předtím moderátor zpravodajství ČT, se stal 16. 5. 2012 šéfeditorem ČT24. V této funkci nahradil Ondřeje Kopu. Později byl jmenován šéfredaktorem zpravodajství ČT.
Poměrně aktivně publikuje své názory na sociální platformě Twitter@Lutonský. Tam také komentoval dění po tornádu na Jižní Moravě.
Jeho vyjádření v souvislosti s prezidentem republiky Milošem Zemanem se nelíbí hradnímu kancléři, panu Mynářovi. Ten mj. uvedl:
Vyjádření zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT pana Františka Lutonského, které považuji za naprosto skandální, odporné, nenávistné a v této chvíli obzvláště zavrženíhodné. Váš zaměstnanec v době, kdy záchranáři teprve bojovali o životy přeživších, publikoval na svém twitterovém účtu příspěvek, ve kterém upozorňoval na volební preference obyvatel obcí zasažených tornádem. „Takhle tam dopadly výsledky voleb. Všude hlasovali pro současného prezidenta…“ prohlásil mimo jiné pan Lutonský.

Vůbec nechci pana Lutonského poučovat (pracoval jsem ve zpravodajství ČT téměř 30 let), ale rozhodně si myslím, že takové komentování na veřejnosti, je mírně řečeno nevhodné. Navozuje to dojem, jaké lidi to máme ve veřejném médiu, kteří na své pozici neznají "míru" slova.
Míchat při tak triskní záležitosti následků tornáda do této velmi smutné záležitosti politiku, a dokonce odvolávat se na nějaké výsledky voleb, je pošetilé až hloupé!
Pan Lutonský si to zcela určitě uvědomil, když svůj příspěvek na Twitteru smazal a chlapsky se k tomu přiznal:



Na druhé straně to ovšem vzbuzuje další pochybnosti o vyslovenému názoru pana Lutonského. Měl by si za ním stát, a tedy nic z příspěvku na svém twitterovém účtu nemazat... Prostě, tohle mu nevyšlo a Lutonský se nevhodně zamotal. Že by to pan Mynář tak těžce nesl? Spíš za tím bude nějaká jiná "odveta" směrem k ČT, takže bych to přešel bez dalšího sankčního projednávání na vedení ČT.
Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Zdroj: https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/vyzva-k-omluve-za-nenavistny-prispevek-zamestnance-ct-16028
Foto titl.: ct24.cz
Kvido 30-06-2021 13:57 2,551

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    Francis
    ***, to máme úředníka!!! A za naše peníze!!!
    Odpovědět - 23-07-2021 12:08:23