Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Islámský emirát Afghánistán

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Tak, přátelé, a jsme tady! Zde budeme psát super aktuální postřehy, které spěchají. V těchto hodinách světem resonuje jméno Talibán. Myslím, že nám ještě nadělá mnoho starostí a problémů. Talibán, znamená v lastně 'studenti'. Přivrženci tohoto, kdysi sociálního hnutí, nazývají sami sebe Islámský emirát Afghánistán.
Jejich radikálové chtěli od začátku samostatnost. Teď ji v Afghánistánu mají. A jsem zvědavý, jak se samostatností naloží, jak budou komunikovat se světem. Protože ani oni nemohou být izolovaní od světa. Či nás překvapí jiným řešením? Zřejmě nic překvapivého to nebude. Talibán chce jet ve starýchz kolejích. Aspoň tohle řekli zpravodajům americké TV CNN, kteří se pokusili (již 14.8.2021) navázat rozhovor s Muhammedem Arif Mustafou, jedním z velitelů Tálibánu. Odpověď vyzněla v tom smyslu, že jednoho dne islámské právo zavládne nejen v Afghánistánu, ale v celém světě. Tedy choutky po nadvládě muslimů v celém světě. To není příliš dobrá zpráva do dalších dnů. Navíc vraždění (v rámci vyhlášené amenstiíe státním úředníkům) již začalo. Např.: Krvavé řádění Tálibánu: zastřelený generál policie, umučení Hazárové viz.: https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/krvave-radeni-talibanu-zastreleny-general-policie-umuceni-hazarove-40369592
Kvido 20-08-2021 12:37 858

Politika - související články