Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Dilema; kdo má být šéfem PS?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Pan prezident úřaduje. Po ustavující schůzi Poslanecké sněmovny (PS) a slibu poslanců (8.11.2021), přijde na řadu volba předsedy PS. Jestliže by vznikl pat a nešlo by sestavit vláda s důvěrou, pak může dojít na historické prvenství, a to třetí pokus o jmenování vlády, který má v rukou právě předseda PS.
Navrhovat kandidáty na předsedu Poslanecké Sněmovny (PS) a místopředsedy Sněmovny jsou oprávněny poslanecké kluby. Návrhy kandidátů se předkládají volební komisi nejpozději 24 hodin přede dnem volby. Volba se koná nejvýše ve dvou kolech, a to tajným hlasováním. Za hnutí ANO zasáhne zřejmě do souboje o křeslo šéfa nové PS dosavadní předseda PS Radek Vondráček, se kterým ANO počítá na Ministerstvo spravedlnosti. „Ještě jsme se o tom nebavili, ale můj osobní názor je, že by to mohl být implicitně Radek Vondráček,“ uvedl člen hnutí Ivo Vondrák. Kandidátkou koalic Spolu a Pirátů se Starosty a nezávislými (STAN) na post předsedkyně nové PS je údajně šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Naproti tomu Podle informací serveru Seznam Zpráv by kandidátem Starostů na předsedu PS mohl být Petr Gazdík, který už má s řízením schůzí zkušenosti. Ten je ale zároveň vážným kandidátem na ministra školství. K roli Pekarové-Adamové bude zřejmě ještě dost řečí. Myslím, že tato politička by neměla tak důležitou funkci zastávat. Jednak pochází s pidi strany TOP 09 a pak - má málo zkušenosti pro tak důležitou funkci, jakou je předseda PS. No a k dokreslení etické mentality demokratky Pekarové - Adamové: Na adresu Okamury (předseda SPD) řekla, že "všechny návrhy SPD vždy smeteme ve sněmovně ze stolu". Na adresu novinářů, kteří se ptali Pekarové - Adamové, zda má být novým místopředsedou PS řekla, že "...to má být vtip?" Tato osoba s takovou rétorikou má být, prosím, budoucí předsedkyně PS? Určitě v žádném případě! Foto titl.: seznam.zpravy.cz
Kvido 07-11-2021 09:46 3,193

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.