Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Putin poskvrnil všechno pozitivní o Rusku!

KvidoKvido Přidáno před 2 letysvět
Putin poskvrnil všechno pozitivní o Rusku!Vojenské přepadení Ukrajiny (24.02.2022), nařízené Putinem, devastovala v očích drtivé většiny lidí veškeré dobré mínění o Rusku. V hospůdce U Waldemara, pár kroků od Čs.rozhlasu, jsme už před 30 roky (Nohavica, Olšer, Vícha) na téma bolševiků o této zemi vedli různé názory.
Mnozí brali Rusko tak 50 na 50. Nejvíce vadila na Rusku účast jeho vojsk na okupaci Československa v roce 1968! Vzpomínám si, jak jsme později stalého štamgasta hospůdky U Waldemara Jarka Nohavicu chválili za jeho písničky, také ve vztahu k Rusku. Kromě vlastních písní zpíval totiž překlady písní ruských autorů Vladimira Vysockého nebo Bulata Okudžavy. Nikdy neskrýval svůj zájem k ruské inspiraci.

Písníčkář Nohavica dospěl tak daleko, že 7.listopadu 2018 převzal z rukou ruského prezidenta Putina Puškinovu medaili, která symbolizuje upevnění přátelství mezi Ruskem a Českou republikou. Nu a nyní se najednou proměnil Putin ve světového jestřába a zákeřného agresora, který bez předběžného varování napadl nezávislou Ukrajinu!

Nevím, co by na to říkal např. velký fanoušek Nohavici a můj kolega Břeťa Olšer? Asi by agresi Rusů, jako já, neschvaloval.
A nabádal by Nohavicu, aby vyznamenání Putinovi vrátil, jak to někteří u nás chtějí?

Já se k tomu nevyjadřuji. Je to věc Jarka Nohavici. Nicméně poslední činy Putina ve válce s Ukrajinou (ostřelování jaderné elektrárny) a střílení do obyvatelstva v městech a obcích je silně ohavné. Putin se stává nebezpečnou zrůdou pro Evropu a svět. Jak ho máme zastavit? Tím že mu v jiné oblasti života frandit a děkovat? Nechci pomyslet, ale to bychom se za chvíli nemohli podívat svým dětem do očí!

Jak to všechno dopadne. Pro nás i Jarka Nohavicu nijak dobře. Před několika týdny, v březnu 2022 polské město Katovice vypovědělo smlouvu o pronájmu sálu, kde se měl v dubnu konat Nohavicův koncert. Organizátoři uvedli, že v době ruské invaze na Ukrajinu si lze těžko představit, aby v Katovicích vystupoval hudebník známý svým blízkým vztahem s Vladimirem Putinem. Nedivím se, tento fakt skutečně jednomu ekluje! Kromě toho na rok 2022 pořadatelé zrušili Nohavicovi další koncerty, údajně v Krakowě, Waršavě, Gdaňsk a Toru.

Foto titl.: idnes.cz
Kvido 04-03-2022 12:01 1,546

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.