Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Svět nebrání Ukrajinu!

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Svět nebrání Ukrajinu!Už 14 dnů je válka na Ukrajině, kterou vyprovokoval, bez varování, V.Putin vysláním ruských vojsk. Ty ničí majetek napadené země, včetně sídlišť měst, střílejí do občanů, napadají humanitární koridory. To jsou zvěrstva agrosera, které musí světové velmoci potrestat!

K rozhodné vojenské obraně Ukrajiny (nikoli k útoku) proti Rusku, se však nechějí státy EU ani Amerika zatím odhodlat. Posílají Ukrajině zbraně a válečnou výzbroj.
Není to stejné jakoby proti Rusku útočili. Tak to bude Putin hodnotit a vojensky odpovídat.
Může obsadit nejen Ukrajinu, ale postupovat dále do Evropy!

Putin je přitom poseroutka. Ze svého bunkru nevyleze ven. I když ho Zelenskyj (asi před týdnem) vyzval džentlmenským způsobem k dialogu, Putin jeho výzvu zatím nepřijal. Měl by však kývnout. Nikoli jen kvůli míru, zbytku světa, ale i kvůli své vlastní zemi. Zprávy z Ruska ukazují, že po ruské agresi na Ukrajinu ekonomika Ruska upadá, obchody jsou poloprázdné, země již nestačí splácet své dluhy.

Jak to půjde dál? Putin musí být zastaven ve valečném tažení. V dohodu Rusko - Ukrajina nevěřím, přestože Zelenskij včera avizoval, že jeho země nevstoupí do NATO (které mu aktuálně málo pomáhá) a vzdá se republik Luhansko a Doněcko. To, myslím nebude Putinovi stačit - a jede se nanovo! Bude Putin stále pro válku o které říká, že to je jen speciální vojenská akce? Nenechme si věšet bulíky na nos!!

Takže, jestliže Kreml na ochotu Kyjeva jednat nepřistoupí, či odmítne referenda, pak platí Zelenského slova o boji až do konce. Lze jen doufat, že tentokrát už ne bez spojenců EU a USA.

Aktualizováno: 09.03.2022, 15:00
Na Ukrajinu konečně přicházejí posily ze světě. Začalo tam operovbat na 40 tisíc dobrovolníků, sděluje dnes odpoledne ukrajinská tisková agentura Unian. Jde vesměs o bývalé vojáka, a to z Kanady (500 bojovníků), kteří vytvoří vlastní jednotku. Naostro již bojovali dobrovolníci z Polska, kteří údajně zlikvidovali ruskou kolonu.

Aktualizováno 10.03.2022, 15:05
A nakonec dobrá zpráva. Ukrajinci se hrdinně a sami brání a odrážejí útoky Rusů. Nedaleko Kyjeva zastavila ukrajinská armáda tankovou kolonu, vyplývá z videa, které dnes (10.03.2022) zveřejnilo ukrajinské ministerstvo obrany. Ukrajinská armáda zabrzdila a zničila řadu tanků v koloně, zřejmě pomoci bayragradů (bombardovac drony). Při úspěšné obraně měl být zabit ruský velitel 6. tankového pluku „Lvov“ 90. gardové střelecké divize Andrej Zacharov. 




Foto titl.: Vogue.cz
Kvido 09-03-2022 15:10 1,367

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    Majnuš
    ***, chuji, humanitární pomoc na hovno. Vyčerpá to nás i další státy ekonomicky. Je třeba Zaútočit na Putina a nebýt dostrašení. On je hovno vyzbrojen, má staré vergly a pár ukázkových raket na předvádění. Putin režim je v rozkladu. Využijme toho, NATO, jednejte vojensky ne mluvením!
    Odpovědět - 11-03-2022 10:41:11