Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Soused hraje v noci na plné pecky

PexaPexa Přidáno před 2 lety
Soused hraje v noci na plné peckyVím, máme teďko starosti s válkou na Ukrajině. Ale já řeším v paneláku souseda, který si libuje v noční hudbě. Nelze spát, na stížnosti sousedů nereguje. Z policie si dělá srandu.
Fakt, ten člověk, nájemník bytové společnosti, mě už tolikrát vytočil. Silná reprodukovaná hudba z jeho bytu, za stěnou mého pokoje, je tak silná, že se nedá prostě usnout. Navíc, částo hudbu překřikují hlasy ožralců, kteří se baví velmi nahlas.

V domě je jedna rodina s dětmi, které chodí do školy. My starší musíme ráno do práce. Dovedete si to někdo představit? Není to sice každý den, ale často. Takhle to trvá už dva roky!!!

Řeknete asi, když domluvy nepomáhají, tak si stěžujte také u vlastníka nemovitosti, pronájemce a nahlašte rušení nočního klidu na policii. Už se stalo, avšak v praxi to vypadá tak, že společnost, která byty pronajímá je bezmocná, musí postupovat podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a dalších nařízení, takže dát výpověď z bytu mému sousedovi je velmi složité.

Nepomáhá mně ani nahlášení souseda na Policii ČR. V jednom případě policisté zjistili rušení nočního klidu tímto člověkem. Upozornili nájemníka na porušování Domovního řádu a rušení nočního klidu. Zaznamenali jeho adresu a jméno a odešli. Na cestě se schodů se jim smál s jízlivou poznámkou: "Mějte se hezky a přiǰděte zas!"

Jindy zase policejní hlídka vyjela na oznámení k tomuto rušení nočního klidu mým sousedem, avšak tento člověk je tak vykutálený, že v noci policejní vůz zahlédl z okna. Ještě před příchodem policistů tedy hudbu rychle vypnul. Takže policisté přišli ke dveřím jeho bytu, ale protože nezaznamenali rušení nočního klidu, chtěli jej jen slovně upozornit na stížnost k jeho chování. Soused však policistům neotevřel, ani na delší klepání. Tohle se opakuje dost často i nadále...

V tomto případě by měla mít policie větší pravomoci a vstoupit s patřičným upozorněním a varováním do bytu nájemníka, který podle sousedů (jako svědků) ruší noční klid a jinak se chová proti dobrým mravům v nájemním bytě.

Divte se, či nikoli, ale vše je nadále stejné. Soused svoji "domácí diskotekou" dále obtěžuje nás spolubydlící.

(Poznámka: Záměrně neuvádím jméno společnosti, která zde uvedený byt pronajímá, abych nepoškodil její jméno. Ovšem pouze do doby vymáhání nápravy.)

Foto titl.: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz
Pexa 18-03-2022 12:35 2,603

Politika - související články

5 komentářů

Napsat komentář

G
  • A
    Hrabánek
    ***, co je to za pojeba? A to s ním nemůže ta společnost zatočit a vyhodit ho?
    Odpovědět - 18-03-2022 15:12:49
    • A
      Valda
      Na co máme právníky, pane? Neváhejte!
      Odpovědět - 18-03-2022 15:52:08
      • A
        zrzek
        Ten chlap má protekci. Někdo má osobní zájem, aby ve Vašem paneláku dále bydlel. Podejte na tu společnost trestní oznámení.
        Odpovědět - 19-03-2022 16:01:48
        • A
          Jiri
          Rána nemusí být tichá, že?
          Odpovědět - 20-03-2022 14:20:50
          • Pexa
            Pexa
            Ráno, snad v 5 hod., ale on si pouští repro. hudbu velmi nahlas třeba před 23:00 a po 24:00. A když vidí, že přijíždějí na kontrolu policajti, tak to vypne.
            Odpovědět - 21-03-2022 17:54:42