Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koronavir; už nám otrnulo?

KvidoKvido Přidáno před 2 letykoronavirus
Koronavir; už nám otrnulo?
Epidemie V České republice (ČR) v uplynulém týdnu zpomalovala. Hygienici od pondělí potvrdili nákazu celkem u 49 810 lidí. O týden dříve jich bylo více než 54 000. Avšak, pozor, celkově se méně testuje!

Co z tohoto zjištění vyplývá? Máme být v pohodě a počítat s tím, že koronavirus v ČR brzy zmizí? V žádném případě! Varuje většina epidemiologů.

Když však vidím v tramvaji, že nošení respirátorů, či roušek respektuje v současných dnech snad jen naše drobotina (s pani učitelkou), případně ti dříve narození, nestačím se divit. Skutečně, mladší generace na opatrnost před epidemii většinou rezignovala.

Další údiv patří Dopravnímu podniku města Ostravy (DPO). Jistě, pracovníků má stále nedostatek, ale přece pár desítek kontrolorů (třeba z řad úředníků) by se určitě našlo. Měli by lidem připomínat stále platnou povinnost nošení rošek v městských dopravních prostředcích.

Podle kolegů z jiných regiónů našeho států, je dodržování zmíněného nařízení nošení roušek přehlíženo také ve všech větších městech!
Ano, už nám většině zřejmě otrnulo v této prevenci, a to může přinést ještě spíš než v létě, další nárůst onemocnění pandemií covid-19.

První případy koronaviru v Česku byly zaznamenány na začátku března 2020. Za dobu trvání epidemie se v zemi prokazatelně nakazilo 3,79 milionu lidí, zemřelo 39 563 občanů ČR. Uplynulou sobotu (26.03.2020) zemřelo 17 pacientů na covid-19, v pátek (25.03.2020) 18 osob.


Foto titl.: Kvido
Kvido 28-03-2022 10:54 936

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.