Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zelenskyi a válka, jak to vidím

FrybordFrybord Přidáno před 2 lety
Zelenskyi a válka, jak to vidímJeště před dvěma měsící jsme viděli v tisku a telece v hedlainech denně samé "top doktory" skrzeva Covid-19. Teď tam stále máme herce Zelenskyho. Neudivuje mne to, ten chlápek má můj obdiv!
Kdo se tomu diví, je blb, či aspirant na blba (promiňte). Ti, co jméno Zelenskyi zatracují, asi Rusáky dobře neznají. Kdyby totiž byli na jeho místě, tak se z té ruské fašisticko-nacistické agrese vyplaší a budou mít plné kalhoty sraček!

On totiž Zelenskyi se stal, už za několik prvních týdnů ruské agrese na Ukrajinu, skutečně světovým formátem v politice! Dovedl oslovit politiky mnoha států a žádat logicky o pomoc. Zelenský si i nadále počíná velmi dobře, přestože byl jen komik. Ápropo, Reagan byl též pouze komediant. Rovněž Áda co cvičil sedm let s celou Evropou byl malíř pokojů. A jaké to byly významné světové osobnosti!

A Rusové? Ti nejméně za 100 let svoji "rodinu" pořádně rozklížili. Z vlastních řad si surovostí a neustálým lhaním "vyrobili" hodně nepřátel. Ti z Ruska utekli a rozlezli se po celé světě. Mnozí z nich hodně dokázali v politice a ekonomce. Rusové teď sklízejí, co za poslední století zaseli. Dojedou na to, jako Husiti v bitvě u Lipan. Dostanou výprask na Ukrajině, jako dostali výprask Husité, jelikož doplatili na to, že si měli hodně nepřátel ve vlastních řadách, kteří počínání a způsoby.

Jen perlička ze zákulisí Putinovy "nadvlády": Jeden generál Ruska měl k dispozici obrovské peníze, které dostal z Kremlu na vyvolání celonárodního povstání proti režimu v Kyjevě. Jen v posledních měsících měl k dispozici deset miliard rublů (asi 2,64 miliardy Kč) z tajné části státního rozpočtu. To stačil rychle zpronevěřit a výsledek přišel v niveč!

Prezident Ukrajiny Zelenskyi toto a mnohé další o Putinovi ví, a proto mu předpovídá pád na Ukrajině.
Ví, že Putin a jeho armáda je v rozkladu a daří se již jen vzdušným silám. Na ukrajinské frontě padlo přes 20 000 ruských vojáků. Pozemní síly už mají malé vyhlídky. Proto se snaží bojovat i lží a překrucováním faktů o válce a nesmírnou krutostí, kterou páchá na civilistech.

A k panu prezidentovi Volodymyru Zelenskemu mám jen jednu myšlenku, kterou sdílím:

Mario Draghi: Nedávno jsem mluvil s Putinem. Říkám, sejděte se se Zelenským, rozhodněte o příměří. Na to odpovídal "Ne, ještě nedozrál čas". Začínám si myslet, že ti, kteří říkají, že je zbytečné s ním mluvit, mají pravdu. Je to jen ztráta času.

Nicméně, Na bojové frontě Ukrajina - Rusko to je již nanejvýš vážné, boje se vystupňují a neskončí ani za několik měsíců. Nemůžeme vůbec čekat, že Rusko bude lehce poraženo, jak si i západní politici myslí. Zřejmě si to myslí i prezident Ukrajiny Zelenskyi, jelikož už méně hovoří o  vítězství. Pokud do války nevstoupí větší síla z NATO, nevidím šanci pro porážku Ruska. Zřejmě 3. světová válka bude nutná, zatrhnout pipec ruským agresorům. Uplynulé války vždy vyhráli, tentokart vyhoří i se svými raketami.

Sláva Ukrajině!!!

Frybord 17-04-2022 15:10 2,337

Politika - související články

4 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    zrzek
    Hele, slušnost tu nemá místo. Zelenskyi by měl za pomoci Západu přitvrdit a rychle!
    Odpovědět - 18-04-2022 16:52:27
    • A
      Matějka
      Západ se Rusů bojí vojensky. V tom to je.
      Odpovědět - 20-04-2022 08:29:34
      • Kvido
        Kvido
        Vidím to černě, ukrajinská vojska na Donbase postrádá zbraně...
        Odpovědět - 20-04-2022 10:31:34
        • A
          fkopecký
          Zelensky je ve špatné, velmi špatné situaci, za kterou nemůže. Putin a Lavrov mění názory na pochodu rychle. Není to moc dlouho, kdy tvrdili, že bude vyjednávat, nyní opět, že v žádném případě. Každý týden mluví jinak.
          Odpovědět - 20-04-2022 10:43:32