Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Mariupol zřejmě padl velké přesile

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Mariupol zřejmě padl velké přesile
Město Mariupol prý zcela obsadily ozbrojených sily Ruska, Doněcké lidové republiky a Luhanské lidové republiky. Sdělil to dnes v 09:30 SEČ ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Opomenul jaksi jmenovat Běloruské vojáky.

Bělorusové se totiž v útoku na Donbas (podle posledních zpráv prý také podílejí). Těch nepřesností je v informacích více. Jestli je pravda podle Rusů, tak Mariupol se neměl nechat padnout. Už asi nikdo odtamtud Rusy nevyžene? Západ sice pomáhal a dále pomáhá, zbraně dodává a  Rus je oslabený, je pravděpodobně za pět minut dvanáct Ukrajině pomoci!!!

Ocelárny Azovstal jsou podle místního velitele Volynskiho zcela zničené. Prohlásil: "Nejspíš nám zbývají dny nebo hodiny. Seskupení protivníka je mnohonásobně početnější, jde o desetinásobky. Má vzdušnou, dělostřeleckou, pozemní, technickou i tankovou přesilu. Bráníme se na jediném objektu, na závodu, kde je mariupolská posádka i civilisté, kteří se ocitli v pasti války,“ řekl Volynskij.
 
Cílem Putina (jak již několikrát prohlásil) je po ústupu od dobytí celé Ukrajiny nyní menší "sousto" agresora - dobytí Donbasu, převážně rusky mluvícího východního regionu, který je domovem uhelných dolů, kovodělných závodů a továren na těžká zařízení. Jeho uchvacení by poskytlo Putinovi tolik potřebné vítězství dva měsíce po válce, po zpackaném pokusu o útok na hlavní město Kyjev.

Tak Putin má zřejmě konečně náběh na svůj symbolický úspěch, za cenu vyvraždění desetitisíce civilistů.

Ukrajina tak pravděpodobně dnešním dnem přišla o přístup k moři, což přinese obrovské negativum pro Ukrajinu - nemožnost zásobování obilím Afriku a následně to asi vyvolá další uprchlickou krizi do Evropy, tentokrát kvůli velké nouzi na Ukrajině a nebezpečí příchodu hladomoru.

Přes tento, možná jepičí úspěch v Mariopolu agresora Putina (k 9. květnu), nemá přesto podle mě Rusko sílu obsadit celou  Ukrajinu. A to počítejme s tím, že je něco jiného území dobýt a pak dobyté udržet!!! Ukrajinci, jako Azov budu určitě dál bojovat jako partyzáni. Šanci mají v tom, že se vůbec neví, kolik procent je po dnešku pod kontrolou Ruska v Mariopolu. A pak - podpora Ukrajiny od Západu pokračuje a bude větší!

Světoví analytici prognozují, že ofenziva na východě Ukrajiny by se mohla zvrhnout v opotřebovací válku. Ruská vojska totiž mohou narazit na nejzkušenější, bitvami zocelené jednotky Ukrajiny, které osm let bojují s promoskevskými separatisty na Donbasu.

Foto titl.: cnn-primanews

 
 
 

Kvido 21-04-2022 10:19 1,420

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.