Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Co jsme to, Rusové, provedli?

G
Přidáno před 2 lety
Co jsme to, Rusové, provedli?
Dosavadní šéf Kremlu Putin změnil svůj srandovně velký jednací stůl za malý. Nařídil zastavit útok na mariupolský závodu Azovstal. Vstřícný krok Putlera? Vylepšuje si kádrový posudek. Je nervózní a vylekaný: "Co jsme to Rusové provedli".
Putin, zvaný Putler není v pevné konstalaci. Na videu ruské televize, která přenášela jeho setkání s ruským ministrem obrany, je znatelně "mimo obraz", není to ten obvyklý šéf Kremlu. 

Je vidět, jak Putin sveřepě, s pokrčenou hlavou do ramen, svírá pravou rukou hranu stolu, jako unavený, nebo trpěl bolestmi. Video rovněž prozrazuje, že prezident měl navlečené bezbarvé rukavice. Na sociálních sítích spekulovali čtenáři např. o tom, zda nemá Parkinsonovu chorobu.

Na počátku nevyhlášené války proti Ukrajině tvrdil Putler, že obsadí celou Ukrajinu, kterou vyčistí od ukrajinských fašistů a nacistů. To se v první fázi "speciální operace", správně války, ruským vojenským agresorům nepodařilo. Druhá fáze se nyní (už druhý den) zcvrkla od včerejšího čtvrtku (21.04.2022) na blokádu oceláren Azovstal v Mariupolu, místo útoku na ně.

Ale rozkaz Putlerův není plněn!
Putlera zřejmě už nikdo neposlouchá. Je již zřejmě pouze figurka. Mají nástupce? Ve snaze zlomit odpor ukrajinských obránců Azovstalu totiž dnes (22.04.2022) shazovali Rusové na ocelárny Azovstal velmi silné bomby, určené k ničení bunkrů.

Proč Rusové tak zuří?
Ukrajinci prý mají v Azovstalu značné množství těžkých zbraní včetně tanků a obrněných transportérů, balistických raket Točka-U a raketometů Směrč a Uragan. „Točka-U má dostřel 120 km a ruský Taganrog leží 94 km od Mariupolu a hlavní město Jižního vojenského okruhu Rostov na Donu přibližně ve stejné vzdálenosti. To je pro Rusy nebezpečné, proto jejich zlost na Azovstal.

A jak to bude dál? Podle dřívější zprávy agentury TASS má být k vojenské službě v Rusku od 1. dubna do 15. července povoláno 134 500 občanů ve věku od 18 do 27 let. Rusové tedy počítají s delší vleklou válkou? Těžko odhadnout, ale jsou v nepříjemné fázi. Ruská vojska agresora zaznamenali velké ztráty bojové techniky, naproti tomu Ukrajinci mají díky Západu stále dost zbraní, ale přitom málo vojáků.

Mnozí ruští důstojníci si prý kladou otázku "nejsme nyní na Ukrajině zbyteční" a Putler možná "co jsme to, Rusové, provedli?"

Foto titl.: Reuters
22-04-2022 15:23 1,404

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    zrzek
    Rusové, provádíte ty hanebnosti už od Stalina. Záměrně, povyšenecky, přes 100 let, zaměňujete pojem vlastenectví za nacioalismem a v případě ukrajiny za váš nacismus. Nacismus usiluje o vyhlazení národa.
    Kašlete na své lidi, kteří stále strádají, zatímco váš stát zbrojí a Putin z toho již začíná blbnout, myšlenkově i zdravotně. Dopadnete mizerně, jste odepsaní na nejméně 10 generací za tu válku a její zvěrstva. Ano Hitler se svými vojáky se tak ohavně nechoval - střílet do domů civilistů a na lidi na ulici. FUJ,HNUS! Svět vás odsoudí!
    Odpovědět - 23-04-2022 11:43:20