Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rušit všechny ruské symboly?

KvidoKvido Přidáno před 2 letysvět
Rušit všechny ruské symboly?Má to logiku, zrušit v České republice (ČR) všechny stopy, týkající se Ruska, SSSR, RF? Nemá! Selský rozum napovídá, že je nutné postupovat s klidnou hlavou a rozvahou.
Prostě, všechny události, týkající se českých i ruských dějin, bychom měli s historiky důkladně analyzovat a posuzovat. Nepodléhat momentální euforii, nýbrž hodnotit nezaujatě. To se mnohdy ani v ČR nedaří!

Rozhodně bychom měli dále uznávat oběti sovětských vojáků za 2. světové války a také jejich podíl na osobození České republiky v roce 145. A to přestože tento symbol navždy pokazil a smazal z mysli našich lidí strůjce války na Ukrajině - V.Putin.

Putin , zvaný Putler, se neočekávaně stal novodobým válečným zločincem. Bohužel, včetně jeho generálů a poslanců Dumy si Putin stále  neuvědomuje, kam svými rozkazy Ruskou federaci nyní přivedli a jaké tu bude mít ve světě následky.

Odezva v ČR začala m.j. také tím, že obce a města sundávaly tabule s ruskými  jmény ulic. Odpor proti Putinovi a vraždicím hordám ruské federace pokračuje u nás dál a já se tomu nedivím.

Na druhé straně, naprosto souhlasím s rozhodnutím pražských radních, odebrat čestné občanství (udělené v čerčvnu 1945) ruskému maršálovi Ivanu Koněvovi. Důvodem je jeho ohavný příkaz nechat bombardovat Mladou Boleslav již po ukončené válce, a podíl na potlačení protestů v Maďarsku v roce 1956.

Nesouhlasím ale s odebráním čestného občanství města České Budějovice Valentině Těreškovové, která toto ocenění získala v roce 1979. O sporném rozhodnutí svědčí i výsledek hlasování v zastupitelstvu Budějovic. Ze 45 členů zastupitelstva bylo pro odebrání čestného občanství Těreškovové 32 členů, dva se zdrželi hlasování. Takže ve výsledku 11 zastupitelů bylo proti tomu odebrat Ťereškovové titul čestného občanství.
Zde podotýkám, že Ťereškovová absolvovala jako první žena letem do vesmíru velmi významný vědecký cíl a rovněž velké osobní hrdinství. Co má tato statečná žena společného s tím, že o mnoho desítek let později provedl zločinec jejího národa Putin neodpustitelný masakr na Ukrajině? To se Ťereškovové vůbec netýká, proto ji po desítkách let poškozovat odebráním čestného občanství města České Budějhovice, je nerozumné, nerozvážné a populistické! Valentina Vladimirovna Těreškovová do vesmíru letěla v roce 1963 jako první žena a teprve desátý člověk, a to na palubě kosmické lodi Vostok 6. V armádě to dotáhla až na hodnost generálmajora letectva.

Jinde v ČR jsou uvážlivější. Tak třeba krvavý politik Klement Gottwald je stále čestným občanem Liberce i Svitav. Stejně jako nacista Konrad Henlein. Odebrání občanství tam nepřipravují. Města tvrdí, že nechtějí zasahovat do historie.
Kvido 10-05-2022 10:51 1,266

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    zrzek
    Mám podobná názor. Nerušit jen tak ze zlosti na Rusy, co provedli. Do historie nesmíme zasahovat a něco měnit. Jedno to bylo a fertig. Výjimka je opravdu u osobností, které páchaly vraždy, genocidu z hlediska uchopení moci a majetku. Tam takové hlavouny poslat na smětiště dějin, tedy strhnout nápisy ulic, čestné tituly apod. U Těreškové neco takovéhoí nebylo, souhlas Květoslav!!!
    Odpovědět - 10-05-2022 16:36:26