Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Přešlapy Fialovy vlády

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemsociální
Přešlapy Fialovy vládyPravda, máme prý tzv. válečný rozpočet, problémy s energiemi i další. Ale to neznamená, že by vláda ČR neměla být o to opatrnější a ve střehu. Je či není?
V kuloárech se mluví o tom, že včera poslanci vládní koalice doporučili vládě Petra Fialy (záznamem v rozpočtovém systému), aby se projednával návrh na snížení daně z výher hazardu. Tzn., vláda chce dát ještě více vydělávat herním firmám, "na neštěstí" gemblerů? To snad nemůže být pravda a nesmí se takový návrh realizovat!!! Včera na ČT 24 v interviewu to kritizovala exministryně Babišovy vlády Alena Schillerová. A je možné s její kritikou souhlasit.

Dříve byly výhry z hazardních her osvobozeny od daně. Výhra se danila pouze pokud jste vyhráli u provozovatele, který neměl licenci k provozování hazardních her vydanou v Evropské unii. Od 1. ledna 2020 to však už neplatí. Výhry z hazardních her podléhají dani z příjmů. Jen v případě výher ze zahraničí se může uplatnit smlouva o zamezení dvojímu zdanění, kterou má ČR s mnoha státy uzavřenou.

A jaký by mělo snížení daně vlastně výsledek?
Stát by tím pádem přišel o výrazný příjemj do rozpočtu! Co je však varující, hráči hazardních her by sice platili nižší daňe z hazardních výher. Ale byla by to falešná pomoc! Pomohla by jim pouze zdánlivě! Byli by totiž motivováni dominovým efektem ještě k většímu zájmu o hazardní hry. Genblerství by se v ČR rozšířilo a s ním i neštěstí, které rodinám těchto hráčů přináší. To chceme? Šlo by o další velký přešlap současné Fialovy vlády!
Kvido 27-10-2022 10:02 920

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.