Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vědí politici, co lidé řeší?

FrybordFrybord Přidáno před 1 rokemsociální
Vědí politici, co lidé řeší?

Politika v České republice (ČR) se nyní točí kolem nastávajících prezidentských voleb (13. a 14. ledna 2023). Chodíte, politici, mezi lidi? Tak musíte přece vědět, že většina národa se zabývá nyní něčím jiným!


Na prvním místě lidé, zejména rodiny, každodenně řeší drahotu (které také říkají Fialova drahota). Je to ovšem nespravedlivé označení, protože premiér Fiala a vláda může "jen" za některé aspekty drahoty.

Občany našeho státu nyní tíží hlavně vysoké ceny potravin, energií. Teď, následkem ptačí chřipky a nutnou likvidací chovů slepic, prý dále vzrostou již tak extremně navyšené ceny vajec!

Naši občané proto mají starost, aby se nedostali na sociální dno a neskončili jako bezdomovci na ulici. Je to velká starost zejména samoživitelek, mladých rodin a důchodců, protože i když dostali přidáno, většině důchodu jim odeberou zvyšující se ceny potravin a služeb o poplatky a zálohy za energie. Alarmující je nová situace, kdy se najednou zaplňují azylové domy rodinami, které již nemají peníze na bydlení v nájemních bytech! Je velkou chybou, že vládní strop na ceny elektřiny a plynu byl nastaven na nejvyšší možnou míru, která je vyšší než v zemích EU.

Kolega ví od jiných rodičů, že asi nebudou moci zaplatit školní obědy pro své děti, musí proto žádat o podporu. A následný problém pak mají také s placením sportovních klubů a zájmových kroužků. Takové jsou tedy starosti, které trápí většinu českých občanů. Politici se k tomu (kromě opozice) skoro nevyjadřují. A kandidáti na prezidenta republiky? Ti mají jiné starosti.

Foto titl.: Twitter

Frybord 04-01-2023 14:54 957

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.