Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina, situace na bojišti 11.01.,12.01.2023

PexaPexa Přidáno před 1 rokemUkrajina
Ukrajina, situace na bojišti 11.01.,12.01.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 11.01.2023.


??
Hodnocení: Za poslední týden nabírají útoky ruských okupantů na síle v boji o Bachmut a Soleder. I když Rusové prohlášují, že již ovládli strategický Soleder (na výhodné křižovatce silnic a železnice), není to zcela pravda. Pokračují včera i dnes požáry na území Ruska. Na odpálené střely má RF větší počet zásahů, ukazuje mapa ze dne 11.01.2023.

11.01.2023

- Od: ?? @front_ukrainian
09:20 SEČ
?? Nevěřte propagandě z Ruska!!! Šíří ji, bohužel (zřejmě nemají ty pravé zdroje), i Česká televize!!!





- Od: ?? @front_ukrainian
12:00 SEČ
Ukrajinský reportér uvádí, že v Soledaru není žádné „obklíčení“ Ruska ukrajinskými silami:
"Ruské kanály šíří dezinformace o situaci na frontě. Nedochází k žádnému obklíčení našich jednotek."



- Od: ?? liveuamap.com
13:15 SEČ
Ukrajinská armáda odrazila ruské útoky u Hrjanykivky v Charkovské oblasti, Stelmachivka - Luhanské oblasti a Spirne, Rozdolivka, Vesele, Bachmut, Klischiyivka, Mayorsk, Vodjane, Nevelske, Krasnohorivka, Maryinka a Prechystivka v Doněcké oblasti.

13:30 SEČ
Ve směru Bachmut ruská armáda ostřelovala Jakovlivku, Bilohorivku, Soledar, Bachmut, Klischiyivku, Bílou Horu, Spirne, Družbu a Paraskoviyivku z Doněcké oblasti, uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny.

- Od: Telegram.org
11. 01.2023
13:30 SEČ
?‍ ♂Moskva opět hoří a byly slyšet výbuchy.



- Od: ?? liveuamap.com
13:40 SEČ
Částečný pohled na mapu Ukrajiny ukazuje, že UA armáda odráží útoky okupantů a mírně postupuje na okupovaném území. Celkově má RF větší množství vypálených střel.


Ukrajinská armáda (UA) - dělostřelecká obrana a pěchota
Ruská federace (RF) - útok

-Od: olitico.com
20:00 SEČ
Zásilka Bradley Fighting Vehicle pásového obrněného bojového vozidla USA, vyvinutá společností FMC Corporation a vyráběná společností BAE Systems Land & Armaments, dříve United Defense. Je pojmenována po americkém generálovi Omaru Bradleym.



-Od: Reuters
22:30 SEČ
Běloruské ministerstvo obrany uvedlo, že společné rusko-běloruské síly protivzdušné obrany byly posíleny a do služby byly umístěny nové raketové jednotky.
Lokalita Bělorusko - Lyasny.

*******************************************

12.01.2023

- Od Reuters:
09:15 SEČ
Jevgenij Prigožin, šéf Wagnera a blízký spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, řekl, že jeho síly dobyly celý Soledar a po těžkých bojích zabily asi 500 ukrajinských vojáků.

"Chci potvrdit úplné osvobození a vyčištění území Soledar," uvedl Prigozhin v prohlášení. "Celé město je poseté mrtvolami ukrajinských vojáků," řekl.
Naproti tomu americký ministr obrany Lloyd Austin včera řekl novinářům, že nemůže potvrdit zprávy, že Soledar je v ruských rukou.

Doněcký gubernátor Pavlo Kyrylenko řekl ukrajinské státní televizi, že v Soledaru zůstává 559 civilistů, včetně 15 dětí, a nebylo možné je evakuovat kvůli pokračujícím bojům. Město mělo před válkou asi 10 500 obyvatel.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij zesměšnil předchozí Wagnerova tvrzení, že se zmocnil části Soledaru, ale k nejnovějším tvrzením se bezprostředně nevyjádřil.

"Teroristický stát a jeho propagandisté ​​se snaží předstírat, že část našeho města Soledar... je nějakým druhem ruského majetku," řekl Zelenskij ve video projevu. "Ale boj pokračuje."

V prohlášení na Facebooku ukrajinský vojenský generální štáb uvedl, že ruské síly utrpěly těžké ztráty, když se pokusily dobýt Soledar a přerušit ukrajinské zásobovací linky.

Ve čtvrtečním ranním shrnutí zpráv z frontových linií se ukrajinské vojenské velení zmínilo o tancích a dělostřelectvu v oblasti Soledar, ale neuvedlo žádné další podrobnosti.

Rusko se snažilo upevnit kontrolu nad městem, což by byl nejpodstatnější zisk Ruska od srpna po sérii ústupů před ukrajinskými protiofenzívami na východě a jihu.

- Od ?? Facebook:
09:50 SEČ
V samostatném prohlášení na Facebooku generální štáb ukrajinských ozbrojených sil dnes uvedl, že Rusové utrpěli těžké ztráty, když se pokusili dobýt Soledar a odříznout zásobovací trasy pro prokyjevské jednotky.


- Od @Fbeyeee:
11:20
"Chudáky" včera dovezli demobilizované ruské okupanty na ukrajinské pozice. Prý "předem připravené a vybavené pozice". Ale jim se to nelíbí "Je jim 20+, nic tady není, máme zůstat tady, žít v ledu. Někteří zmrznou, jiní onemocní, ani nestihneme jít do boje." Obrací se samozřejmě i na Putina. "Velení nám řeklo, že nejsou peníze".



-Od Dialog UA:
11:20
Západ předal Ukrajině 100 těžkých tanků a bojových vozidel pěchoty. Jde o rekordní šarži obrněných vozidel. Ukrajina se připravuje na příjem těchto rekordních sérií těžkých obrněných vozidel od západních spojenců.


Foto titl.: Twitter

Pexa 11-01-2023 14:51 1,065

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.