Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Malá důvěra vládě!

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Malá důvěra vládě!

Nebyl bych tak optimistický, jako pánové Jurečka, či Benda. Podle nich vláda dostala dnes po půlnoci jasnou důvěru. Podle paní Schillerové si lidé myslí něco jiného. Je to tak!


Pro návrh na vyslovení nedůvěry vládě hlasovalo po 25 hodinách rozpravy 81 přítomných poslanců ANO a SPD. Proti bylo 102 přítomných zákonodárců pěti koaličních stran. Ostatních 17 poslanců bylo omluveno, z toho 11 z opozičního a šest z koaličního tábora. K tomu, aby kabinet padl, by se musela pro nedůvěru vyslovit nadpoloviční většina všech poslanců, tedy nejméně 101.

Zejména pánové Jurečka (KDU-ČSL) a Benda (ODS) prohlásili, že jde o jasné vítězství vlády pětikoalice. Poslanec Benda (parafrázuji) počet 81 hlasů poslanců je jasný! Není, nenamlouvejte si jasnou převahu. Už z toho důvodu, že sedmnáct poslanců nebylo vůbec přítomných. (vč. Babiše). V této souvislosti si dovoluji poznámku, jaká je to morálka v hnutí ANO, když se všuchni jeho členové na tak důležité jednání nedostaví!?

Místo toho, aby se ANO v této době, kdy jednala Poslanecká sněmovna a probíhá 2. kolo prezidentských voleb sjednotilo, objevují se trhlinky v členské základně? Mám na mysli také anomálii v jednání ostravských členů ANO (Vondrák, Macura), kteří před volbami prezidentských kandidátu prohlásili, že A. Babiše jako kandidáta nepodpoří. Tedy - buď jsou členy tohoto hnutí nebo ne! Prostě, je to katastrofa, opozice chtěla již podruhé svrhnout vládu P.Fialy, ale 11 jejich poslanců nedorazilo. Komedie, kterou zase platí daňový poplatník.

Na druhé straně, i členové nynější vlády téměř denně kritizují Andreje Babiše. Nikdo z nich neřekl, že bylo přes čáru, když ho nepustili do kostela. A sociální sítě tomu tleskaly. Nebo třeba kritizují Babišův billboard "Nezavleču Česko do války". Něco podobného zveřejnila v minulé době koalice Spolu na billboardech, na nichž byl Babiš s Putinem. To nikumu nevadilo? Když něco takového udělá koalice, je to v pořádku!?. Ale pokud někdo kritizuje pětikoalici, potažmo vládu P.Fialy, nelíbí se jí to.

Předsedkyně klubu ANO Alena Schillerová řekla po hlasování, že vládní poslanci sice vládě vyslovili důvěru, ale důvěru většiny občanů už vláda dávno nemá. "Rok vaší vlády přinesl nespočet důkazů, že vláda Petra Fialy nejen že není schopna naši zemi vyvést z krize, ale že svými kroky tuto krizi přímo zhoršuje. A navíc ji zneužívá k prosazení svých postranních, ale o to nebezpečnějších zájmů,“ řekla Schillerová.



Resumé:
Vidím to prostě tak, že vláda P.Fialy by si neměla moc radostně vyskakovat. Hlasováním v PS získala malou důvěru! Není v silné pozici. A pokud bude vládnout v nastávajícím období s exgenerálem Pavlem, budou jí při nejmenším scházet dobré nápady odmítnutého A.Babiše. Byla by to velká škoda!

Foto titl.: ct24.cz


Kvido 19-01-2023 09:36 1,073

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.