Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Prezident Pavel chce pokoru, premiér provokuje

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Prezident Pavel chce pokoru, premiér provokuje

Prezident Petr Pavel, vítěz voleb, nesčetněkrát po svém zvolení prohlásil, že máme mít na mysli pokoru. Avšak premiér Petr Fiala, jakoby nebyl pro tuto myšlenku. Hned v prvních povolebních minutách provokoval opozici: "Vypadá to, že jsme svědky začátku konce Babišovy éry".


Pan premiér se tak necitlivě vyjádřil na adresu neúspěšného prezidentského kandidáta. Přesněji - v rozporu se snahou spojovat společnost, kterou podpořily téměř všechny strany politického spektra, včetně Babišova hnutí ANO.

Šlo o velmi negativní názor premiéra na představitelé opozice, který může nastartovat různé protireakce a vášně. Vždyť Fialova pětikoalice nemá ve společnosti silnou pozici, jak by se zdálo. Lidé jsou nespokojení s narůstající drahotou i rozhazováním financí, například na platy politiků. Dokladem může být aktivita Levicový blok.

Tuto protestní akci vyhlásili Stoupenci strany Levice. Vyzývají ke spolupráci za demisi vlády a lepší společenské a socio-ekonomické prostředí.
"Vy jste naše alternativa, vy budete jednou rozhodovat", zdůrazňují.

? Máme 8. nejvyšší inflaci v celé Evropě (17, 5 %) a co vláda dělá, aby ulehčila svým občanům? Zvyšuje překomplikované příspěvky na bydlení a nabízí střední třídě různé žebračenky. Důchodci, matky samoživitelky a občané žijící v chudobě podle profesora Fialy asi neexistují…
❓ Co dělat? Levice navrhuje okamžitě:
1. Zavést sektorovou daň a z vybraných peněz připravit dlouhodobý finanční příspěvek pro lidi žijící na a pod hranicí chudoby.
2. Zestátnit kompletně ČEZ a okamžitě zastropovat ceny energií ve formě garance neměnné ceny pro zajištění základního energetického příjmu domácností nezbytného pro teplo, vaření a teplou vodu.
3. Potrestat pokutou ty firmy, u kterých se po šetření prokáže, že využívaly krizi ke skokovému navyšování svých marží a stanovit maximální povolenou výše marže z přeprodeje na 15 %.
4. Zdanit spekulativní finanční transakce, které přispívají k růstu inflace.

Komentáře Facebook








Kvido 30-01-2023 15:39 1,498

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.