Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina, situace na bojišti 20.02.2023

FrybordFrybord Přidáno před 1 rokemUkrajina
Ukrajina, situace na bojišti 20.02.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 20.02.2023.


20.02.2023

?? Hodnocení: Před dvěma dny na evropském bezpečnostním sumitu v Mnichově řekl prezident Ukrajiny Zelenskyi, druhá velká ruská operace (původně 24.února 2023) již začala. Okupanti RF zaútočili plošně na několik oblastí, nejvíce Záporoží a Bakhmut (Bachmut). Výsledek však není pro RF příliš dobrý. Dokonce zaznamenali vzpouru "mobilizovaných" z Tuvy, která narušila ruskou ofenzívu v Donbasu - Girkinu. Příliš však nejásejme!

Mapa Ukrajiny, válka
- Od:liveuamap.com
20.02.2023, 05:00 SEČ
?? Ukrajinská armáda odrazila ruské útoky poblíž Hrjanykivku a Masutivku v Charkovské oblasti; Bilohorivka, Červonopopivka a Kreminna z Luhanské oblasti a Vyyimka, Fedorivka, Dubovo-Vasylivka, Berkhivka, Bachmut, Ivanivske a Chasiv Yar z Doněcké oblasti, - uvedl v ranní zprávě generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny.

?? Ve směru Bachmut ruská armáda ostřelovala Zaliznyanske, Bakhmut, Chasiv Yar, Stupochky, Ivanivske, Klischiyivka, Kurdumivka a New York v Doněcké oblasti, - říká generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny v ranní zprávě.


Ukrajinská armáda (UA) - dělostřelecká obrana a pěchota
Ruská federace (RF) - útok

- Od: ?? @front_ukrainian
20.02.2023, 08:20 SEČ
Deratizace ?? invazivní škodné v #Bakhmut jde podle plánu, ti co přišli bez vyhlášení války vraždit na #Ukraine️ . Dostali hezky to, co si zasloužili ??




- Od: ??
20.02.2023, 05:20 SEČ
?? Ofenzíva ruské armády jižně od Avdiivky začala sklouznout a nemohla uspět. Klíčové urovnání v rámci Ruska ofenzivní Vodyanoye se nakonec nepodařilo dobýt. Oznámil to bývalý polní velitel „DPR“ a bývalý důstojník ruských speciálních služeb Strelkov-Girkin. Ve svém kanálu Telegram řekl, že jednotky Ruské armádě v regionu Avdějevka došly lidské zdroje. Kromě toho byly vážné problémy s vojenskou technikou, dělostřelectvem a municí - Ozbrojené síly Ukrajiny způsobily okupantům tak těžké ztráty, že ofenziva Avdiivka zastavil.

- Od: ?? @front_ukrainian
20.02.2023, 05:34 SEČ



- Od: ?? @JaimeAFelix
20.02.2023, 06:04 SEČ
To je šílené: Tajhke cvičí (bezezbraní) Ukrajinci. Pokud je to pro nedostatek zbraní. Pokud je to kvůli nedostatečné přípravě a vokáci musí startovat beze zbraně. V obou případech je to další příklad toho, že Ukrajina zde ztrácí, není zřejmě momentálně v pozici čelit síle vojenské kapacitě Ruska.



- Od: ?? @front_ukrainian
20.02.2023, 08:10 SEČ
⚡️ ?? Ukrajinská armáda vyhodila do povětří ?? ruský muniční sklad poblíž Bakhmut s přesným dělostřeleckým úderem ?.




- Od: ??
20.02.2023, 10:03 SEČ
Terorismus. ?? Ruští okupanti vyhazují knihy z knihovních fondů Priazovské státní univerzity - budou zlikvidovány.
Rusko potřebuje každý měsíc zmobilizovat 100 tisíc lidí, jinak do léta vyčerpají své útočné zdroje, řekl TV FREEDOM Alexander Kovalenko, vojensko-politický pozorovatel skupiny Information. Ruské ozbrojené síly podle něj ve vztahu k Ukrajině v této agresivní válce už použily vše, kromě jaderných zbraní.


- Od: ??
20.02.2023, 10:30 SEČ
?? Prezident Ukrajiny Zelenskij, v rozhovoru pro Corriere della Sera, reagoval na Macronův návrh, že Rusko by mělo být „poraženo, ale ne rozdrceno“ a že konflikt bude muset být vyřešen vyjednáváním. "Bude to zbytečný dialog. Macron ve skutečnosti ztrácí čas. Došel jsem k závěru, že nejsme schopni změnit ruský postoj," řekl Zelenskij italskému deníku. Pokud se Rusové rozhodli izolovat se ve snu o znovuvybudování starého sovětského impéria, nemůžeme s tím nic dělat. Je na nich, zda se rozhodnou, či nebudou spolupracovat se společenstvím národů na základě vzájemného respektu."
Tyto komentáře přiměly mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marii Zacharovovou, aby řekla, že Francie by si měla pamatovat porážku Napoleona Bonaparta v Rusku v 19. století.


- Od: ?? https://kyivindependent.com
20.02.2023, 10:40 SEČ
?? Britská rozvědka 20. února oznámila , že „bez ohledu na realitu na zemi“ ruské síly pravděpodobně budou požadovat dobytí Bakhmutu kolem výročí úplné invaze. Zpráva uvedla, že ruská ofenzíva pokračuje ve směrech na Vuhledar, Kreminu a Bachmut na východní Ukrajině, přičemž ruské síly utrpěly těžké ztráty. Vzhledem k počtu obětí britská rozvědka předpovídá, že ruská 155. a 40. námořní pěší brigáda jsou „pravděpodobně bojově neúčinné“.
Podle zprávy napětí uvnitř ruského vedení pravděpodobně eskaluje, pokud ruské síly během své ofenzívy na jaře nedosáhnou významných zisků.

- Od: ?? @front_ukrainian
20.02.2023, 10:30 SEČ
❗️Exkluzivní záběry: Prezident USA Biden v Kyjevě na náměstí Michajlovskaja.
Za zvuku leteckého poplachu uctil Biden památku padlých obránců Ukrajiny.



- Od: ?? @front_ukrainian
20.02.2023, 11:05 SEČ
Biden a Zelenskij se během poplachu klidně procházejí po Kyjevě.




Frybord 19-02-2023 17:19 1,024