Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Twitter; Jourová, zabrzděte!

KvidoKvido Přidáno před 11 měsícimédia
Twitter; Jourová, zabrzděte!Místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová to s úsilím čelit dezinformacím poněkud přehání. Míní prosadit znatelnou cenzuru Twitteru.


Na půdě EU mluví v posledních dnech často o dezinformacích na Twitteru. Její názor je (podle evropského tisku), že nebezpečné jspu především ruské dezinformace.

Také já je denně vidím při sdílení např. účtu front_ukrainian nebo Bakhmut1, kde se hodně profilují ruští blogeři.

Ale říkám si, proč by ruští blogeři neměli být na Twitteru vidět? I když zde Rusko často mluví jako hanebný agrosor v ukrajinské válce! Aspoň víme, jak smýšlí a činí. To přece patří k demokracii!!!

Bohužel jiného názoru je zřejmě paní Jourová. Podle světových zpravodajů Věra Jourová prohlašuje, že konkrétně ruské twety na Twitteru jsou nebezpečné. Podle ní by bylo nezodpovědné opustit kodex EU proti dezinformacím. "Kodex zůstává pevný, stanovuje vysoké standardy a je jádrem našeho úsilí o řešení dezinformací. V červnu se setkám se signatáři, abychom mohli zintenzivnit naše kroky, zejména před volbami." to jsou údajně slova paní místopředsedkymě Evropské komise.

Jak známo Twitter počátkem letošního roku koupil Twitter od arabských šejků. Přivřel se tak kohoutek vstupu amerických tajných služeb, a to i české BISky. Mimochodem, všimli jste si, že na Twitter se nyní jinak nedostanete, pokud se nepřihlásíta přes telefon či e-mail?

I tohle zřejmě vadí paní Jourové, která se Tak instalovala do role evropské "demokratické" cenzorky. Mluví totiž dokonce prý o vypnutí Twitteru, když tato sociální síť nebude cenzurovat dezinformační obsah. Který to vlastně je? Ten co publikují Rusové, či ten, který upřednostňuje Jourová jako součást "politikum před volbami"?

Foto: Twitter, Logično


Kvido 02-06-2023 10:05 1,228

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.