Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Fiala a Babiš, kdo víc lže?

KvidoKvido Přidáno před 11 měsícimédia
Fiala a Babiš, kdo víc lže?V televizním diskuzním pořadu, Partie CNN Prima News Terezie Tománkové, to dnes vřelo. Na "plnou hubu" byli proti sobě Petr Fiala a Andrej Babiš, kteří si navzájem dokazovali jejich vlastní lži.
Celou dobu diskuze bylo otázkou, kdo víc lže. Myslím, že z toho vyplynulo evidentně, že premiér současné vlády pětikoalice Petr Fiala.

V podstatě šlo o to, kdo politicky způsobil inflaci a potažmo drahotu energií a potravin. Premiér argumentoval rozhazovačnou politikou Babišovy vlády během covidu. Ale to jen vzbudil úsměvy spoludiskutéra Babiše. Jak by ne! To vláda neměla tehdy tokem peněz brzdit důsledky závažné epidemie covidu? No, premiér se i v jiných argumentech zesměšňoval a A.Babiš měl tak stále v diskuzi navrch. K covidu bych dodal. Zasáhl několik milionů Čechů, kteří onemocněli. Obrovské číslo!!! Za Babiše to zdravotnictví i finanční systém zvládl. A to ikdyž naši spoluobčané, kteří byli ohroženi a nepracovali, čerpali peníze na nemocenské. Kam se hrabe Fialova vláda?

Pobavila mě i moderátorka Tománková, když se neudržela a vlepila P.Fialovi otázku "lidovku", proč premiér sliboval, že nebudou snižovat daně a krátit důchody a nestalo se tak. Jinými slovy, v diskuzi velmi slušný premiér Fiala ani s dávkou uhlazené rétoriky moc neuspěl.

Argumentace premiéra Fialy, např.: „My děláme protiinflační politiku jako první vláda. Také ceny potravin díky naší politice klesly, jsme na dobré cestě, příčiny jsou jasné a my jsme vláda, která s nimi bojuje,“ řekl hrdě a defacto chyby své vlády vůbec nepřipustil. To popudilo A.Babiše: „My jsme inflaci srazili. Pan předseda mi tu nadával, mluvil o Babišově drahotě, dnes tu máme Fialovu drahotu a chudobu. A dále trmufoval: „V inflaci totálně selhali, mohli vykoupit sto procent ČEZu. Zaplatili jsme sta miliardové zisky výrobcům elektřiny. Je zákeřné, že si vláda vymyslela pojem bankrot České republiky, aby mohla lidem vzít peníze, lidé žijí z úspor, které jsme jim dali, na to jsem pyšný,“ přimomněl Babiš.

Můj pohled je takový, že P. Fiala není schopný premier a měl by raději odstoupit. I když rozumím, že přibrzdili růst důchodů aby zpomalili inflaci. Avšak pod taktovkou Stanjury to provedli příliš razantně!!! Vždyť každý ekonom vám řekne, že když bloknou spotřebitelům peníze, tak zákonitě klesají tržby. Co udělají hypermarjety a další obchodníci? Budou chtít dodržet plánované zisky, tím pádem budou zbytečně ceny zboží opět navyšovat!!!

Proto by vláda měla seniorům neproplacených z letošní valorizace 7 000 Kč oproti dříve zákoné valorizaci před vánocemi vrátit. Už proto, že se očekává růst výběru pojištění na důchody z nově rostoucích mezd v hospodářství. K letošnímu dubnu byl deficit 27 mld. Kč a po květnu klesl na 18 mld. Kč. Mmůžeme tudíž očekávat, že po červnové valorizaci na konci roku výběr na důchody bude zřejmě v přebytku, který by tuto mimořádnou platbu valorizace pokryl.
Kvido 04-06-2023 13:49 1,623

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.