Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Instalace z USB flash disku

Instalace z USB flash disku
Podle tohoto návodu bez problému nainstalujete do Linux (např. Ubuntu, a také na Windows) v desktopu či notebooku, aplikaci bez CD/DVD mechaniky. Jednoduše pomocí USB flash disku, na kterém to jde rychleji.

1/ Nejprve na USB flash disk (nejlépe o velikosti kolem 30 GHustý zformátujte na souborový systém FAT32/64 bit. Vlastní ISO soubory (obrazy), které budou předmětem instalace, jsou výhradně určeny pro CD/DVD média, vyžaduje jejich použití pro USB Flash Disk speciální aplikace. Např. v Linux - Ubuntu je již pro tyto účely k dispozici peciální vestavěný nástroj.
Poznámka:
Pokud pracujete s Microsoft Windows, stáhněte si aplikaci Unetbootin, nebo ještě lépe nástroj Windows 10 Media Creation Tool. Tento nástroj vám umožní vytvořit z USB flash disku instalační médium pro Windows 10. Ke spuštění tohoto nástroje nepotřebujete počítač s Windows 10. Nástroj si stáhnete zdarma ze stránek Microsoft na adrese microsoft.com/en-us/software-download/windows10. Ještě se podívejte na Windows do okna Vlastnosti, zda máte počítač 64 bit, což je nejoptimálnější (nové počítače).

2/ Před vytvořením startovacího disku na USB flash bude třeba, abyste nastavili v počítači BIOS. V něm jako první bootovací zařízení zvolíte USB. Tedy nejčastěji flash disk. U některých BIOSŮ tyto volby najdete pod záložkou USB-zip. Dále překontrolujte, zda máte povolené tzv.USB Device Legacy Support. Tio je z BIOSu všechno.

3/ Nyní v Linux - Ubuntu vytvoříme startovací USB flash disku z nabídky Dash → Tvůrce spouštěcího disku. Velice rychle a jednoduše to provedeme z příkazem v Terminálu Ubuntu:
Kód:
usb-creator-gtk 


4/ Nyní najdeme instalační ISO, které chcete na určený flash disk (alternativně lze využít i SD kartu) zkopírovat (lze také zvolit obraz instalačního média)

5/ Zvolte flash disk, na něhož se data zkopírují. V jistých případech budete upozornění na nutnost jej formátovat; to provedete příslušným tlačítkem na upozorňovacím okně.

6/ Dále máte možnost vybrat, zda ono LiveUSB bude schopno ukládat změny, při používání Live varianty systému, na něm provedené. V opačném případě se veškeré změny z něho po ukončení Ubuntu ztratí, stejně tak, jako při použití běžného instalačního CD.

7/ Na závěr stisknutím tlačítka "Vytvořit spouštěcí disk" proces dáte pokyn k zahájení instalace z USB flash disku.

Hodně zdrau!

Galerie Počítač

Image #44
Kvido 11-10-2021 14:53 837 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.