Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak zabezpečit počítač; ClamAV Linux

Jak zabezpečit počítač; ClamAV Linux
Tento návod je pro uživatelé operačního systému Linux. Podotýkám, že ten prakticky nepotřebuje žádný antivirus. Pokud ovšem pracujete s oddíly Windows, je pro bezepčnost nutné nainstalovat např. do Ubuntu ClamAV Linux Antivirus.

Tak nakonec jsem skončil, myslím, u nejlepšího řešeni Antiviru pro Ubuntu 18.04 LTS (pracuje i v nižší verzi). "Dvacítku nemám ověřenou. Tento antivir chrání počítač proti hackerům, ransomwaru a phishingu. Nabízí kombinaci detekce škodlivého kódu, rychlosti a jednoduchého používání. ClamAV Linux Antivirus Instalace: Instalace je nakrásně lehká. Do Terminálu, např. v Ubuntu hoďte:
sudo apt install clamav clamav-daemon
Poté běžte na otevření grafického prostředí:
sudo apt install clamtk
...restartuje PC a v levém pásu menu (v Ubuntu) se vám objeví ikonka Clam AV. Kdo je zatvrzelý Woknář, tu je návod pro lamy: Antivirus zdarma - návod pro uživatelé Widows Je možné také on-line zkontrolovat váš počítač na bezpečnost. Lze to pouze souborem "exe" pro Windows platformu, jako např. zde: On-line scaner pro Windows Našel jsem rovněž antivirus pro Linux: Comodo AntiVirus pro Ubuntu (18.04 / 18.10) a Linux Mint 19. Avšak se nějak neměl k rozjetí, navíc příliš! složitý přes instalaci Terminálem. Resumé Samozřejmě, Linux a jeho platformy Ubuntu a další, jsou velmi odolné vůči virům. To proto, že tento OS je chytrý, velmi! Uživatelé a oprávnění jsou v Ubuntu nastavena tak, že běžné úkony děláte pouze s omezenými oprávněními a tedy případný vir, který byste mohli „chytit“ při brouzdání po síti, nebude mít dostatek oprávnění k tomu, aby se dostal k systémovým složkám a voláním, protože k nim ani vy, jakož obyčejný uživatel nemáte přístup. Přesto, v dnešní době hackerské, doporučuji nainstalovat zmíněný ClamAV Linux Antivirus. Hlavně, když provozujete server, ke kterému jsou připojeny počítače s MS Windows. A rovněž v případě, když používáte na jednom počítači kromě Linuxu i Windows - z Linuxu pak můžete skenovat složky Windows a odhalit viry, aniž byste jim spuštěním Windows dali možnost zaútočit. Takže si vyberte co je lepší, vše ukazuje, že individuální ochrana na Linuxu je prospěšná. Zdroj: Install ClamAV Linux Antivirus on Ubuntu Foto titl.: ClamAV Antivirus Zdroj: Wiki Ubuntu

Galerie Počítač

Image #61
Kvido 13-06-2020 07:54 1,401 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.