Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak přidat tiskárnu Brother do Linux/Ubuntu (aktualizováno)

Jak přidat tiskárnu Brother do Linux/Ubuntu (aktualizováno)
Tiskárna Brother má pěkně provedený (až přehnaně rozvláčný) návod na instalaci této tiskármy do různých operačních systémů. Na Linux/Ubuntu, Kubuntu, Linx Mint, Fedora a další, však vyvojáři zapomněli. Zveřejňuji proto návod přidání tiskárny Brother DCP 12-15E do Ubuntu.

Návod pro Brother je konkrétně pro všechny nejnovější verze Linuxu, vybral jsem aktuálně nejpouživanější verzu Brother 12-15E pro Ubuntu 18.04. LTS. Jak uvidíte není nutné stahovat soubory, Ubuntu se o všechno postará automaticky pomocí svých repozitářů. Klikací návod přidá tiskárnu za 2 minuty!

1/ Podmínkou ovšem je, zda na vašem PC máte aktivní soubor CUPS. Proto si to nejdříve ověřte zde: http://localhost:631/admin. Pokud nikoliv, tak běžte na: https://www.cups.org/ a nainstalujte nejnovější soubor.

2/ Dále si musíte stáhnou tuto hlavní instalaci pro Brother 12-15E/Brother 1510:

3/ Tento instalační soubor se vám uloží na PC do vašeho adresáře "Stažené". Poté můžete ihned pomocí Terminálu provést samotné nainstalování, viz Terminál:

kvetos@kvetos:~$ sudo su
[sudo] heslo pro kvetos: 
root@kvetos:/home/kvetos# cd /Stažené
bash: cd: /Stažené: Adresář nebo soubor neexistuje
root@kvetos:/home/kvetos# cd Stažené
root@kvetos:/home/kvetos/Stažené# bash linux-brprinter-installer-2.2.3-1 DCP-1512E
You are going to install following packages.
 dcp1510lpr-3.0.1-1.i386.deb
 dcp1510cupswrapper-3.0.1-1.i386.deb
 brscan4-0.4.10-1.amd64.deb
 brscan-skey-0.3.1-2.amd64.deb
OK? [y/N] ->y



=========================================
Brother License Agreement

Brother retains any and all copyrights to the Software. In no case this Agreement shall be construed to assign or otherwise transfer from Brother to User any copyrights or other intellectual property rights to whole or any part of the Software.




4/ Poté v otevřeném okně Ubuntu kliněte vpravo nahoře na kolečko a pak v roletce vlevo na ikonku klíče. Objeví se vám nové okno. v něm musíte vybrat Paralelní port, protože tiskárna Brother se připojuje k počítači pomocí kabelu USB.



5/ Nyní zvolte ovládač pro vaši tiskárnu. Takže v seznamu vyberete "Brother".



6/Nakonec klikněte dole v okně na "Vpřed". Automaticky bude vyhledán a vložen potřebný ovládač pro vaši tiskárnu Brother. V nastavení se vám objeví, že jste tiskárnu přidali, viz. obrázek v titulce. A je hotovo!
Hodně zdaru!

Galerie Počítač

Image #13
Kvido 28-06-2020 09:38 1,249 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.