Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rusko má zřejmě starosti se SSL certifikáty

Rusko má zřejmě starosti se SSL certifikáty
Stručně řečeno, Rusko má pravděpodobně velké problémy se zabezpečenými weby. K těm musí mít každý uživatel webové stránky certifikát pro připojení na htpps//: web stránky.

Nynější starosti Rusů vyplývají z toho, že zmíněné certifikáty https pro Rusko vydávaj západní certifikační servery ponejvíce z USA a Belgie.

Podle toho, co jsem četl na Internetu, nyní byly v souvislosti se sankcemi uvalenými na Rusko od potřebných certifikátů odstřiženy webové stránky ruského a běloruského prezidenta, FSB a dalších in stitucí.

Důsledkem bude zřejmě to, že tímto okamžikem budou mít "préj" světoví hackeři, kteří tak mohou ruské a běloruské weby hravě napadnout. Tedy bez složitých kódů a průzkumu Sítě.

Myslím, že se může stát, že v další nadcházející fázi sankcí budou od certifikačního servisu odstřiženy některé veřejné servery úřadu či ruské banky, což by byla pro Rusko pohroma!

Když si vzpomenu na ruské zevlouny po Internetu před patnáci, či deseti roky, tak si fakt škodolibě myslím, že to Rusům patří. Vždyť to byli oni, škodiči Internetu, kteří nám kromě Číňanů, zaplavovali v té době na nezabezpečených webech tisíci nevyžádanými zprávami (SPAM) české webové stránky.


Galerie Počítač

Image #64
Kvido 26-09-2020 09:13 718 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.