Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

PHP-Fusion, světový redakční systém (1)

PHP-Fusion, světový redakční systém (1)
Seznamte se - světový redakční systém pro správu obsahu PHP-Fusion. První díl nového seriálu.

PHP-Fusion Inc, (office sídlo Malaysia) je plně integrovaný škálovatelný open source redakční systém (CMS) pro správu obsahu, napsaný v PHP. Znám jej přibližně 15 let (od verze 7.00 jsem byl v týmu programátorů jako tester).
Mohu potvrdit fantastickou myšlenku jeho zakladatele, tělesně postiženého vývojáře Nicke Jonese (Digitanium). Nick Jones zemřel 4. ledna 2011 ve věku 37 let. Tento vývojář postavil základ PHP-Fusion. Dnes má již oficiální podporovánou verzi 9.03.110.
Co se mně na tomto redakčním systému líbí je je vysoce rozšiřitelný program pomocí oficiálních základních softwarových pluginů, které umožňují vyhovět jakémukoli účelu webových stránek, ať už vytváříte komunitní portály nebo osobní webové stránky.

Grandiózní je v prvé řadě podpora pro více národních jazyků.
1/ Podpora, pro Čínu:

https://www.php-fusion.in/news.php.

2/ Podpora pro Rusko:

https://www.rusfusion.ru/.

3/ Podpora pro Německo:

https://www.phpfusion-deutschland.de/startseite.php

4/ Podpora pro Polsko: https://www.php-fusion.pl/.

Národní prostředí (v současné době 15 zemí světa) je v hlavní složce "locales".
Veškerý text na webu PHPFusion lze umístit do souborů, které nazýváme národní prostředí.
Vlastníci stránek a uživatelé webu tak mohou měnit zobrazovaný jazyk i jazyk obsahu.
Pro Core je k dispozici mnoho národních prostředí a spousta doplňků má samostatné národní prostředí ke stažení. Základní národní prostředí najde každý uživatel v sekci Stažení národních balíčků:
Každý doplněk poskytuje své vlastní národní prostředí, které lze obvykle najít buď jako součást doplňku od autora, nebo jako doplněk přidané z příspěvku uživatele. Později se objeví v části Překlady v AddonDB pro každý Addon, který obsahuje jeden nebo více uživatelských národních prostředí.
Chce-li uživatel změnit nebo přidat na své webové stránky základní jazyky, musí nejprve nahrát požadované národní prostředí do příslušné složky národního prostředí. Tedy u každé infuze, panelu, tématu, které nají loficky vlastní složky národního prostředí.
Systémem PHP-Fusion je dílo velké komunity z celého světa, včetně České republiky. V posledních letech někteří z Čechu odstoupili od tohoto vývoje. Naštěstí se systému ujal slovenský vývojař Robert Kelčák (RobiN). Jeho zásluhou vznikly inovačně zcela nové verze. Aktuálně je nejnověší verzi php-fusion-9.03.110, kterou můžete stáhnout k instalaci zde: https://demos.phpfusion.com/.

Tolik tedy pro začátek k seznamování s php-fusion.
Zdroj: PHP-Fusion.eu, česká a slovenská technická podpora
Zdroj: PHP-Fusion.co.uk, Hlavní světová technická podpora
Zdroj: CMS redakční systémy, přehled https://www.cms-systemy.cz/redakcni-systemy
Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Titl.: Reprofoto nekecamweb.cz

Galerie Počítač

Image #34
Kvido 26-05-2021 17:24 916 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.