Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

PHPfusion končí!?

PHPfusion končí!?
Světový redakční systém (CMS v 18 jazycích) - phpfusion po 20 letech končí!!!???

PHPfusion ušel dlouhou cestu od Nickových dnů. Stal se z něj jednoduchý a účelný CMS (i s obtížemi při snaze naučit se nové kódování), ale šel stejnou cestou, jakou za ta léta prošlo mnoho začínajících CMS. Je to škoda, protože Fusion byl náš učitel PHP a mysql, kromě dalších IT technologí.

Na platformě PHPF aktuálně spolehlivě běží (cshosting) náš portál nekecamweb.cz

PHP-Fusion (PHPF) je redakční systém naprogramovaný v jazyce PHP, spolupracující s MySQL databází. Stránky generované systémem jsou vytvářeny dynamicky, přesně podle potřeb uživatele. Zakladajícím členem a prvním programátorem PHPF byl tělesně postižený IT vývojář Jones (Digitanium) Nick Jones. Zemřel 4. ledna 2011 ve věku 37 let, prakticky v polovině plánovaného vývoje aplikace PHPF.

Jako komunitní projekt s otevřeným zdrojovým kódem se PHPF od roku 2003 vyvíjel za pomocí (přibližně) 22 vývojářů z celého světa. Úkol byl jasný: poskytovat bezproblémovou peer-to-peer podporu všem vývojářům, včetně dalších zájemců. Podle tehdejší statistiky (klolem roku 2010) více než 15 milionů webových stránek používalo PHPFusion ke správě a přizpůsobení obsahu a designu vlastních webových projektů na internetu.

V České republice se podporou zabýval portál – https://www.phpfusion.cz, který ukončil činnost zhruba před 6 roky. Údajně pro tahanice s vlastnictvím české domény. V té době se ujal nové česko-slovenské technické podpory slovenský vývojář Kolčák. Byl jsem testerem (Kvido) centrálního systému PHPF v době, kdy PHPF vedl hlavní vývojář a provozní ředitel - PHP-Fusion pan Frederick Chan, se sídlem v Kota Kinabalu, Sabah, Malajsie.

Od roku 2010 se ujal programování PHPF slovenský vývojář Robin Kolčák (RobiNN). Bylo to v době, kdy skončil vývoj verze PHPF 8.00.90. Postupně začaly přibývat tzv. "devítkové" verze pod kódováním RobiNN (9.10.00). Byly velmi úspěšné, přesto zájem firem a vývojářů o další verze byl sestupný. Ukázalo se, že příliš dlouhé vývojové řady, nemají tolik šancí na trhu, jako "hotové verze". To byl také důvod, proč RobiNN, v době vývoje verze 9.10.10 (v roce 2020) ukončil technický helpdesk česko-slovenské podpory z důvodu téměř nulové zpětné vazby na foru helpdesku.

Na ještě stále fungujícím, avšak dožívajícím foru PHPF si jeden ze členů postěžoval:
Ben L
14-09-2023 14:18
Plně s tebou souhlasím @Grimloch, jsem s PF od verze 7, většinu dní trávím na podpoře v polštině. Ale po verzi 8 začala klesat i polská podpora, což bylo úžasné, velká komunita... Byl jsem donucen aktualizovat své PF ze 7 na 9 a to se mi podařilo pouze jednou osobou - RobiNN. Pomohl mi s migrací PF z verze 7 na 9 vyřešit nebo provést všechny mé požadavky na migrovanou stránku. Byl také hodně zapojený do nové verze PF, poté co odešel - už tu nemá účet?! - oficiální podpora zemřela..., na fóru nejsou žádné nové aktualizace pro PF ani odpovědi. Přehraje většinu 99% otázek na fóru. Chybí mi, protože to byl správný člověk na správném místě a udržuje PF naživu.

Pokud máte zájem, můžete zajít také na fórum, zde je jeho index: Forum PHPF Některé sekce tu již nefungují, fórum pozvolna odchází do nebíčka, snad za Nickem...
Sbohem a šáteček!

Galerie Počítač

Image #84
Image #97
Kvido 17-10-2023 16:52 1,241 1 komentář

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    BryanRot
    Supercharge Your SEO with Our Premium Databases!
    Want to improve your SEO rankings and save time? Our premium databases for XRumer and GSA Search Engine Ranker are just what you need!

    What do our databases include?
    • Active links: Get access to constantly updated lists of active links from profiles, posts, forums, guestbooks, blogs, and more. No more wasting time on dead links!
    • Verified and identified links: Our premium databases for GSA Search Engine Ranker include verified and identified links, categorized by search engines. This means you get the highest quality links that will help you rank higher.
    • Monthly updates: All of our databases are updated monthly to ensure you have the most fresh and effective links.

    Choose the right option for you:
    • XRumer Database:
    o Premium database with free updates: $119
    o Premium database without updates: $38

    • Fresh XRumer Database:
    o Fresh database with free updates: $94
    o Fresh database without updates: $25

    • GSA Search Engine Ranker Verified Links:
    o GSA Search Engine Ranker activation key: $65 (includes database)
    o Fresh database with free updates: $119
    o Fresh database without updates: $38

    Don't waste time on outdated or inactive links. Invest in our premium databases and start seeing results today!
    Order now!
    P.S. By purchasing GSA Search Engine Ranker from us, you get a high-quality product at a competitive price. Save your resources and start improving your SEO rankings today!
    To contact us, write to telegram https://t.me/DropDeadStudio
    Odpovědět - 20-04-2024 23:47:52