Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Skenování; VueScan nebo Simple Scan?

Skenování; VueScan nebo Simple Scan?
Při rozhodování, který z těchto dvou skenerů zvolit pro platformu Linux/Ubuntu, jsem se jednoznačně přiklonil k Simple Scan. Ten je totiž free a bleskově rychlý.

Brother tiskárna Má vlastní skener. Jak jsem zjistil všechny typy DCP, jako třeba 1512E, či 1510 mohou použít také virtuální skener VueScan. Tedy nemusíte mít připojen k tiskárně další zařízení skeneru! Avšak háček je v tom, že virtuiální skener VueScan pro běžnou práci přidává vodfotisk do scanu, že si máte koupit placenou verziá, která vyjde přibližně na 1400 Kč. No,to se mně nechce dávat, když skenuju jednou za půl roku. Rozhodl jsem se proto díky Fóru Ubuntu.cz na jiné řešení. Simple Scan V českém GUI se jmenuje Jednoduché skenování. A mohu prohlásit, je to paráda!. Jak napsal na Fóru Ubuntu.cz JirkaZ: "VueScan je - jak jsem zjistil - tak trochu "velký podvod" a trochu i spam...Proč? No proto, že stejně vyžaduje instalovaný a funkční proprietární driver od výrobce scanneru, bez něj prostě nefunguje... A to jsem si - zjevně naivně - původně myslel, že onen proprietární driver nějak obchází a že by se tedy i ty peníze vyplatily... Takže, pojďme na instalaci "Jednoduché skenování". 1/ Stáhněte simple-scan/3.26.1-0ubuntu1 2/ Dostanete do /Stažené balíček.deb. Klikněte myší, pravým tlačítkem, vyberte "Otevřít pomocí instalace souborů". Takže se vám automaticky nainstaluje aplikace "Jednoduché skenování" a v levé nabídce programů DASH se objeví ikona skeneru. Tu si uložte do "Oblíbené". 3/ Aby vám skener fungoval musíte mít stažený přislušný ovládač, což vám bude po spuštění skeneru připomenuto. Musíte mít v systému další .db balík: brscan2-0.2.5-1.amd64.deb. Zdroj: Ubuntu/Hardware

Galerie Počítač

Image #68
Kvido 31-03-2020 10:39 1,190 0 komentářů

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.