Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Otevřený dopis Václavu Klausovi; dr. Dosoudil

KvidoKvido Přidáno před 11 lety
Na současnou situaci kolem amnestie prezidenta republiky reaguje také otevřený dopis dr. Dosoudila z Prahy 4. Zveřejňujeme jeho kompletní textovou část.
Na současnou situaci kolem amnestie prezidenta republiky reaguje také otevřený dopis dr. Dosoudila z Prahy 4. Zveřejňujeme jeho kompletní textovou část.

KANCELÁŘ PREZIDENTA Weigl

09/2013 - 10:08 AM

Otevřený dopis prezidentu České republiky

Dr., ing., Martin Dosoudil, Praha 4 – Kamýk, Imrychova 980/1, PSČ 143 00

------

Otevřený dopis prezidentu České republiky

Pane prezidente,

Vaše vyjádření k amnestii nepřijímám. Do současnosti jste byl médii hodnocen velmi příznivě, a tak si myslím, že stěžovat si na ně, že na Vás vyvolaly štvanici, není oprávněné. Logicky mi z toho vyplývá jediné. Váš pocit, že je Vám ubližováno, pramení z Vaší nekritické zahleděnosti do sebe, což Vám také nedovoluje fakticky obhájit důvody vyhlášení amnestie.

Proto se Vás ptám:

Byla Vaše paní v dozorčí radě či v jiné pozici firmy H-SYSTÉM, a.s.?

Jste ochoten odpřísáhnout, že nebudete mít osobní prospěch z vyhlášené amnestie?

Uvědomoval jste si, že prominutím trestu velmi bohatým občanům z kriminálního prostředí budete podezříván ze zneužití pravomoci veřejného činitele?

Jaké kroky můžete připomenout (projevy, prohlášení, jednání…), které podle Vás vedly k pokusu o zkrácení doby projednávání trestních kauz?

Jaké důkazy můžete nabídnout k prohlášení, že trestní kauzy, které se táhnou více než 8 let, jsou kauzy politického charakteru či zpolitizované? Dokazuje to propojení organizovaného zločinu s politikou?

Je Vám známo, že obžalovaní sami svým jednáním délku procesu prodlužovali?

S kým jste konzultoval možnost, že právní postavení okradených občanů se zkomplikuje a že se s velkými obtížemi domohou finančního odškodnění? Jste ochoten je sám odškodnit?

Uvědomoval jste si, že společnost je rozjitřená nepřetržitým tokem informací o korupci spojené s politikou a že Vaše amnestie bude kapkou, díky které přeteče nádoba nespokojenosti a nedůvěry?

Uvědomujete si, do jaké míry se sám podílíte na tvorbě „blbé nálady“?

Pokud nedokážete odpovědět na moje dotazy a pokud na ně neodpovíte, váš projev v ČT musím považovat za zcela vylhaný.

Považoval jsem Vás za moudrého člověka. Předpokládal jsem, že udělíte prezidentskou milost panu Smetanovi; byl byste vážen a veleben. Neučinil jste tak a zařadil jste se tak po bok prezidenta A. Novotného, který rovněž měl svého věžně – pana Škutinu. Jste srovnatelní. Bylo by pro Vás dobré, abyste společnosti dokázal, že Vaše amnestie nebyla krokem pokleslého charakteru. Musíte to Vy dokázat společnosti. Společnost Vám nic dokazovat nemusí. Klement Gottwald se nepokusil dokázat správnost svých činů. Budete ho následovat?

M. Dosoudil


Kvido 19-01-2013 16:32 4,567

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.