Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Naivita 17. Listopadu a dnešek

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Naivita 17. Listopadu a dnešekUž je to 26 let, co se definitivně probudil československý pracující lid, studenti, umělci , zazvonil na Václaváku klíči a totalitní režim padl. Jistě, nebylo to tak jednoduché a černobílé. Ale tak dál to skutečně nešlo!
Už je to 26 let, co se definitivně probudil československý pracující lid, studenti, umělci , zazvonil na Václaváku klíči a totalitní režim padl. Jistě, nebylo to tak jednoduché a černobílé. Ale tak dál to skutečně nešlo!

Totalitní Československý stát se hroutil postupně a nekonečná podpora Sovětského svazu (výrobky z oceli zadarmo do SSR apod.) a mnohé jiné paradoxy a nesmasly, byly neudržitelné. Sami komunisté po hospodách nadávali na socialistické poměry, atd, atd, prostě - toho již bylo napsáno dost a dost. Nyní ve světle dnešních dnů se však stále více jeví naivita Havla, Klause a většiny disidentů.

Letošní „oslava sametové revoluce“ totiž osvětluje masakrem v Paříži a migrantským sunami, nahlas starou pravdu. Zrušení hranic států v Schengenu bylo obrovskou naivitou. Minimálně měly být přísně, celoevropsky, hlídány hranice Schengenu!

A tak místo vzpomínek na Listopad 1989, zcela určitě pozitivní historickou událost, se zamysleme nad tím, proč v České republice a Evropě vyrůstá podezřelý systém svobody a demokracie. Proč dovolujeme, aby nás úřady čím dál tím víc špehovaly, zasahovaly do naší svobody? Proč neuistále dáváme volný prostor podvodníkům a vyděračům? Proč jsme pobízeni k tomu, abychom byli nadále shovívaví ke kultuře a náboženství, které námi opovrhuje? Naivitu našich předchůdců proměňme za reálný a prozíravý přístup k dnešku.



  • Autor: Květoslav (Kvido) Vícha
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 17-11-2015 08:39 3,851

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.