Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

17. Listopad prezidenta Zemana

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
17. Listopad prezidenta ZemanaVzpomínka na výroční den 17. listopadu 1989 vyzněla dnes v Praze na Albertově jako spíše oslava prezidenta Miloše Zemana. Za přisných bezpečnostních opatření. Bylo to vhodné a rozumné?
Vzpomínka na výroční den 17. listopadu 1989 vyzněla dnes v Praze na Albertově jako spíše oslava prezidenta Miloše Zemana. Za přisných bezpečnostních opatření. Bylo to vhodné a rozumné?

Našemu panu prezidentovi Miloši Zemanovi dalo v přímé volbě hlas na 2,5 miliónů občanů. Obsluhuje tedy vlastně většinu národa, jehož jménem mluví.Bohužel, pan prezident však společnost České republiky rozděluje a neplní svůj slib, že ji bude sjednocovat.

Nestačil jsem se divit. Hovořil z tribuny, na jejímž pozadí byl mohutný nápis "Ať žije prezident Zeman". To měla být vzpomínka na 17. listopad?Cožpak se jeho příznivci pomátli, když v historický den památky Jana Opletala a učně Václava Sedláčka, kteří byli zastřeleni při protinacistických demonstracích v roce 1939 a sametové revoluce 17. listopadu 1989, oslavovali Zemana?

Nutno podotknout, že se tak dělo za silné asistence policie. Ta dokonce nepustila delegaci studentů k pamětní desce na Albertově. Přístup měli pouze rektoři. Kontroly byly přísné, policie prohledávala i vozidlo štábu České televize, motor, zavazadla, sedadla. Nic proti práci policie, ale pro jaký účel byla taková ochrana? Pro marketingový pana prezidenta!

Letošní vzpomínka na Albertově byla zneužita ke konfrontačním účelům. Jakoby pan prezident chtěl vrátit urážku z Albertova na jeho adresu z minulého roku, kdy na něj, podle něj "řvoucí dav jako stádo", házel vajíčka. Propůjčilo se k tomu asi 2 000 občanů, studenty bys napočítal na prstech jedné ruky...



  • Autor: Květoslav (Kvido) Vícha
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 17-11-2015 19:14 3,623

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.