Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Česká politika na hliněných nohou

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Česká politika na hliněných nohouČeská politická scéna nebyla nikdy tak zprofanovaná, jako v letošním roce. Stojí na hliněných nohou.
Česká politické scéna nebyla nikdy tak zprofanovaná, jako v letošním roce. Stojí na hliněných nohou.

Markantní je ústup politiků od hodnot, morálky, a tedy demokracie obecně. Převažuje krátká paměť, prospěchářství a korupce.

Z okolí prezidenta republiky Miloše Zemana se pravděpodobně začíná stávat bezpečnostní riziko. Po Vratislavu Mynářovi ztratil přístup k utajovaným informacím i velitel Vojenské kanceláře prezidenta, náčelník Rostislav Pilc. Pilc přišel o bezpečnostní prověrku a prezident by jej měl co nejrychleji z funkce odvolat.

Adventní výzvu, která brání uprchlíky, podepsalo dosud asi tři sta, většinou akademiků. Obyčejní lidé skoro žádní, prý jsou zatemnělí. Adventní výzva se tentokrát po fiasku výzvy akademiků, schovává za československé veterány druhé světové války, odbojáře, přeživší oběti holokaustu, bývalé politické vězně a disidenty z doby komunistické totality. Podepsala ji např. PhDr. Jiřina Šiklová, CSc,, (chytračení v minulosti, kdy byla 12 roků členkou reformního křídla KSČ, poté vstoupila do Charty 77!?). Tato politička v době, kdy Einstein bojoval o život Horákové, vstoupila jako svazačka do KSČ. Připomíná Břetislav Olšer v článku. Uvádím jako další příklad, jak zprofanované lidi máme stále v české politice.

A poslední aféra Europoslance KSČM Miloslava Ransdorfa je vůbec do nebe řvoucí! Byl policii zatčen v souvislosti s podvodem v jedné ze švýcarských bank. Byl mezi třemi lidmi, kteří se pokusili vybrat větší finanční obnos. Podle slovenského serveru do švýcarské banky vešla trojice Slováků spolu s Ransdorfem. Banka ale odmítla stamilionovou transakci provést, když na jednom z předložených dokumentů neodpovídalo datum narození. Muži se pak prý začali chovat agresivně a zasáhla policie. Až posléze se začal vyšetřovat původ peněz.

O shora uvedených příkladech ať si udělá každý úsudek sám. Jen bych dodal, že za komunistů se politici i ostatní občané báli jedné silné strany. Dnes se nebojí nikoho. Hodnoty a morálka jdou stranou.



  • Připravil: Květoslav (Kvido) Vícha
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 05-12-2015 08:51 7,356

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.