Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Obchody s Čínou; opatrně posunovat...

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Obchody s Čínou; opatrně posunovat...Jak píše Luboš Palata v dnešní MladéFrontě "Čína toho ve středovýchodní Evropě už hodně naslibovala. Výsledky čínských aktivit v regionu však jsou rozpačité". Na druhé straně má pět tisíc let dlouhou historii a nyní chce na ni navázat. Nedměli bychom se proto na ni dívat, jako na zaostalou. Nicméně, při opbchodování je nutné být ve střehu.
Jak píše Luboš Palata v dnešní MladéFrontě "Čína toho ve středovýchodní Evropě už hodně naslibovala. Výsledky čínských aktivit v regionu však jsou rozpačité". Na druhé straně má pět tisíc let dlouhou historii a nyní chce na ni navázat. Nedměli bychom se proto na ni dívat, jako na zaostalou. Nicméně, při opbchodování je nutné být ve střehu.

Čína v devadesátých létech dovážela výrobní linky na zpracování masa. Po několika letech však dovoz zastavila, protože okopírovala technologii a pustila se do výroby linek sama. Původní výrobce načež zkrachoval. Čína napálila i Rusko. Tamní experti si dělali pomyšělení, že budou vyvážet letouny do Číny. Vyrobeno bylo několik kusů, načež za dva roky se objevilo nápadně podobné letadlo z činské produkce a dovoz z Ruska také zkrachoval. Neblahé zkušenosti s vývozem duševního vlastnictví mají také české firmy. Mnohé do Číny vyvážely své výrobky jeden, dva roky a pak musely dovoz zastavit, protože čínský trh zaplavily obdobné výrobky, falzifikáty českých. Na tyto okolnosti by si proto naše firmy měly dát velký pozor.
Jan Pravda 29-03-2016 08:25 3,976

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.