Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kolotoč kolem OKD

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Kolotoč kolem OKDSituace kolem OKD je již třetí rok nejasná. Kolotoč neustává. Jde hlavně o živobití 9500 kmenových zaměstnanců, 2500 dodavatelských a 200 agenturních. Ohrožena jsou i místa tisíců lidí v navazujících profesích. Prezident Miloš Zeman dokonce navrhl znárodnění celé firmy.
Situace kolem OKD je již třetí rok nejasná. Kolotoč neustává. Jde hlavně o živobití 9500 kmenových zaměstnanců, 2500 dodavatelských a 200 agenturních. Ohrožena jsou i místa tisíců lidí v navazujících profesích. Prezident Miloš Zeman dokonce navrhl znárodnění celé firmy.

Původní vlastník - NWR loni meziročně prohloubil ztrátu na zhruba šest miliard korun z asi 567 milionů korun o rok dříve. Spolu s poklesem cen uhlí jsou za tím podle analytiků dopady vysokého zadlužení firmy. Je ale třeba se ptát, proč se firma tak v minulosti zadlužila. Kde šly finance z její pokladny a komu? Na co? Proč se tolik investovalo v dolech, když bylo zřejmé, že útlum nějaký přijde??? Za tohle by měli nést zodpovědnost manažéři NWR a ne jen se OKD tak jednoduše střepat!

Mezi varianty řešení situace OKD stále patří dohoda s AHG, insolvence OKD či bezplatný odprodej akcií OKD státu. Kromě toho skupina Arca Capital slovenského miliardáře Pavla Krúpy tento týden navrhla AHG, že od ní OKD koupí. O odkoupení OKD projevila zájem také skupina podnikatelů kolem obchodníka s uhlím a elektřinou Petra Pauknera.

Kolotoč kolem OKD se tedy stále točí...



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 18-04-2016 10:14 5,275

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.