Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Nevěřte výzkumům, neodpovídají realitě

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Nevěřte výzkumům, neodpovídají realitěSoučasná realita v oblasti ovlivňování veřejného mínění je dále neudržitelná. Hlasování více než čtyř a půl tisícovek lidí v článku popřelo výsledky sociologů. Print screen hovoří za vše. Jak dokazuje obrázek, nejenže neodpovídají realitě, ale jsou doslova vymyšlené. Výzkumy veřejného mínění tedy nejsou ovlivněny o deset procent, jak prokázaly nedávné výsledky voleb na Slovensku a Rakousku, ale mnohem více. Nevěřte proto výzkumům mínění či volebních preferencí.
Současná realita v oblasti ovlivňování veřejného mínění je dále neudržitelná. Hlasování více než čtyř a půl tisícovek lidí v článku popřelo výsledky sociologů. Print screen hovoří za vše. Jak dokazuje obrázek, nejenže neodpovídají realitě, ale jsou doslova vymyšlené. Výzkumy veřejného mínění tedy nejsou ovlivněny o deset procent, jak prokázaly nedávné výsledky voleb na Slovensku a Rakousku, ale mnohem více. Nevěřte proto výzkumům mínění či volebních preferencí.

A nově se objevuje fakt, že lidé vnímají vše vyřčené jako politicky korektní vyjadřování. Očekávají naplnění přísloví o mazání medu kolem úst. Uvedu příklad, který se mi stal osobně. Nedávno jsem při řešení problému použil slušný, ale v celkovém kontextu negativní slovník, který objektivně popsal problém.

Dotyční, kterých se situace týkala, si má slova nečekaně vyložili jako politicky korektní.Vyslovené si přeložili do nekorektní češtiny a urazili se. A nejen to. Následně mě před druhou osobou obvinili z toho, že o nich vykládám velmi negativně a dokonce s pomocí vulgárních výrazů.

Zkrátka, politická korektnost přestává fungovat a sklízí to, co zasela. Lidé přestávají věřit.

Také jsem už narazil v diskusi na komentář: Můj názor je neslučitelný z pravidly diskuse na serveru", který vystihl podstatné pomocí typicky české ironie. Myslím si že pokud novináři budou o negativních jevech psát korektně, tak se blíží situace, kdy fráze "mluvíš jako novinář" bude patřit k nejsprostějším nadávkám, jaké můžeme použít.



  • Autor: Jan Pravda
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 12-05-2016 13:47 3,695

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.